Baumix: piata materialelor de constructii va scadea cu 30%, in 2010


Scaderea pietei este raportata la anul trecut, motivul fiind lipsa proiectelor noi. In primul trimestru din acest an, piata s-a redus cu 30%, fata de perioada similara de anul trecut

Pentru trimestrul doi din acest an, producatorul autohton de materiale de constructii Baumix estimeaza o reducere cu 20% - 30% a pietei de constructii fata de aceeasi perioada de anul trecut, se arata in comunicatul de presa.

Potrivit reprezentantilor companiei, piata materialelor de constructii a scazut anul trecut cu circa 27%, fata de anul anterior.

"Cand scade piata, cea mai buna metoda de a contracara efectele negative este aceea de a te focusa pe eficientizarea activitatii. In acest sens, 2009 si 2010 sunt ani de cotitura in care am facut analize temeinice din punct de vedere economic si tehnic si am decis eliminarea tuturor costurilor care nu se mai justificau. Inca de la inceputul declinului, din 2009, am apelat la renegocierea conditiilor contractuale cu furnizorii, la managementul stocurilor si monitorizarea si reducerea pierderilor in procesul de fabricatie pentru ca aceasta criza sa afecteze cat mai putin atat compania cat si angajatii", spune Razvan Bobe, director in cadrul Baumix.

Conform companiei, cea mai importanta masura luata pentru eficientizarea procesului de productie a fost relocarea fabricii de la Gherla, prin extinderea unitatii de la Ploiesti, care a dus la reducerea costurilor de chirie, regie, transport si a permis o mai buna coordonare a proceselor. Alte masuri luate au fost auditarea proceselor de productie si cresterea randamentului proceselor.

In urma acestor masuri, reprezentantii Baumix spun ca productivitatea companiei a crescut cu 40%.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii