Baxi vizeaza incasari de 4 mil. euro din inlocuirea centralelor uzate


Prin lansarea programului “Rabla la centrale”, compania isi propune sa inlocuiasca circa 7.000 de centrale termice, cu vechimi de peste sase ani.

In ceea ce priveste oportunitatea lansarii programului si reactia pozitiva anticipata in randul consumatorilor, reprezentantii companiei enumera argumente precum: costurile mari de intretinere si reparatii pentru centralele vechi, consumul crescut de combustibil fosil pe care il inregistreaza aceste centrale, siguranta utilizatorilor si nu in ultimul rand nivelul crescut al emisiilor de noxe ce afecteaza mediul inconjurator.

In cadrul programului, Baxi Romania va inlocui orice tip de centrala termica, indiferent de combustibil (gazos, solid, electric), de marca sau de model, cu centrale proprii, se arata in comunicatul de presa. Vor fi inlocuite inclusiv convectoarele si incalzitoarelor instant pe combustibil gazos.

Cei care opteaza pentru inlocuirea echipamentului termic cu una dintre centralele  Baxi incluse in program, beneficiaza de o prima de casare de pana la 750 de lei - contravaloarea echipamentului vechi.

Potrivit reprezentantilor Baxi, parcul total de centrale termice din Romania este estimat in prezent la aproximativ 1,8 milioane de unitati. Achizitiile efectuate pana in anul 2003 se ridicau la circa un milion de unitati, in timp ce pentru ultimii cinci - sase ani vanzarile pietei de profil au stagnat la un nivel de circa 150.000 unitati/an. Costul mediu al unei centrale termice standard este estimat la 550 de euro.

Conform statisticilor, circa 6% din acest tip de echipamente sufera interventii majore in perioada post-garantie, ce impun inlocuirea produsului sau inlocuirea unor piese de schimb care costa mai mult decat jumatate din pretul unei centrale noi. Astfel, circa 60.000 de unitati necesita a fi inlocuite cu unele noi, au mai precizat reprezentantii companiei.

Campania "Rabla la centrale” se va desfasura cu statutul de program pilot pana la sfarsitul acestui an.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii