Bayer investeste 500.000 de euro intr-un centru de inovatie agrotehnologica


    


Centrul de Inovatie Agrotehnologica, dedicat diviziei Bayer CropScience, este o platforma creata cu scopul de a promova noile tehnologii Bayer adaptate agriculturii din Romania, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In cadrul centrului, Bayer va derula o serie de actiuni concrete, printre care:
• Transferul de informatii cu privire la noile tehnologii, in cele mai importante zone agricole din Romania, pe criterii legate de eficienta si adaptarea optima a produselor la conditiile locale;
• Asigurarea suportului tehnic pentru omologarea produselor, pe parcursul lansarii, precum si dupa lansarea oricarui produs pe piata.

Agricultura din Romania este dinamica. Astfel ca nevoia de expertiza si consultanta fac din Centrul de inovatie agrotehnologica o alternativa valoroasa”, spune Hernan Alejandro Mora, Director Bayer CropScience Romania.

In momentul de fata, un cercetator si un asistent supervizeaza intreaga activitate a Centrului de Inovatie Agrotehnologica, insa, in decurs de sase luni, activitatea va fi reevaluata si recalibrata la nevoile partenerilor de la acel moment.

In Romania, cele mai de succes produse ale Bayer CropScience sunt erbicidele Adengo, Merlin Duo, Equip, Laudis si Sekator, fungicidele Falcon, Nativo, Prosaro, insecticidele Calypso si Biscaya, insectofungicidul Yunta Quattro.

Bayer este o companie globala cu competente de baza in domeniile sanatate, agricultura si materiale high-tech. Bayer CropScience, subgrup al Bayer AG responsabil pentru domeniul agricultura, are o cifra de afaceri anuala de 9,494 miliarde de euro (2014) si este una dintre cele mai mari companii inovative bazate pe cercetare si dezvoltare in domeniile seminte, protectia culturilor si controlul daunatorilor non-agricoli.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii