BCR: piata cardurilor va creste cu cel putin 30% in 2009, fata de 2008


Conform reprezentantilor BCR, piata cardurilor din Romania a crescut rapid si continua sa ofere un potential semnificativ de crestere atat pentru tranzactiile la ATM, cat si la comercianti.

In 2008, numarul de carduri de debit active nou emise de catre BCR a crescut cu  6,75%, comparativ cu 2007, se arata in comunicatul de presa. In acelasi interval de timp, numarul de carduri de credit emise de banca a crescut cu aproximativ 6%.

Reprezentantii BCR apreciaza ca numarul de carduri este in crestere. Insa rata de penetrare este inca scazuta comparativ cu alte piete, economia romaneasca fiind dominata de platile in numerar.

Tranzactiile la ATM si cele la POS au crescut rapid ca numar si valoare, primul loc fiind ocupat de tranzactiile la ATM. In prezent, Romania este aliniata cu tarile din Europa Centrala privind valoarea tranzactiilor la ATM, dar tranzactiile la POS sunt in continuare scazute comparativ cu alte piete.

Anul trecut, BCR a inregistrat o crestere a numarului tranzactiilor efectuate cu cardul la ATM si POS cu 9%, fata de 2007. Valoarea aferenta acestora s-a situat la circa 4 miliarde de euro, reprezentand o crestere de 31%, in 2008, fata de 2007.

Piata cardurilor a inregistrat o crestere de 30% anul trecut, iar oficialii bancii estimeaza cel putin aceeasi crestere si pentru acest an.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii