"Be an Innovator" 2017 - competitie de idei si start-up-uri pentru studenti


    


Studentii care au idei de proiecte digitale inovatoare se pot inscrie pana pe 31 martie 2017 la competitia cu premii in valoare totala de 12.000 de euro "Be an Innovator" a companiei de consultanta in afaceri BearingPoint.

Pe langa premiul in bani, echipa castigatoare va fi ajutata de expertii BearingPoint timp de un an sa isi implementeze proiectul, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. Studentii de la universitatile si scolile de afaceri  din Germania, Austria, Elvetia si Romania isi pot inregistra ideile de proiecte durabile si de viitor la adresa www.bearingpoint.com/beaninnovator si pot trimite aplicatia pana pe 31 martie 2017 la innovator@bearingpoint.com.

Dupa primirea tuturor proiectelor, reprezentantii BearingPoint le vor analiza si vor stabili echipele de finalisti care urmeaza sa isi prezinte ideile la data de 5 mai 2017 in fata juriului ales de BearingPoint.

Castigatorii vor fi anuntati in cadru festiv, cu aceasta ocazie fiind inmanate si premiile. Evenimentul le ofera tinerilor dezvoltatori o ocazie buna de a face schimb de idei cu alte start-up-uri, precum si cu partenerii si instructorii BearingPoint. Pentru a-si pregati prezentarea finala, echipele de finalisti pot apela la sesiunile de instruire si la celelalte instrumente de sprijin oferite de firma de consultanta.

"Ultimele competitii au aratat cat de mare este potentialul de inovare si creativitate al studentilor. Prin integrarea Romaniei deschidem noi orizonturi care constituie, in opinia mea, o imbogatire pentru toti participantii. Prin concentrarea asupra digitalizarii ne apropiem de problemele centrale ale societatii, dar si ale economiei. Studentii dobandesc astfel o conexiune directa cu provocarile cu care se confrunta clientii nostri, astfel incat ma bucur foarte mult ca vom avea ocazia sa identificam solutiile impreuna", spune Kiumars Hamidian, directorul Regiunii GCR (Germania, Republica Ceha si Romania) a  BearingPoint si presedintele juriului "Be an Innovator".

In 2016, concursul a fost castigat de echipa germana "EyeScan" de la Universitatea din Mannheim. Studentii au dezvoltat o aplicatie care recunoaste miscarea ochilor cu ajutorul camerei frontale a telefonului, facand posibila navigarea in meniul telefonului prin intermediul tiparelor de miscare identificate. Anton Wachner si Barish Istipiler din echipa "EyeScan" se afla, inca de la victoria obtinuta in luna mai a anului trecut, in faza de instruire, avand astfel posibilitatea de a continua dezvoltarea aplicatiei si a o aduce pe piata sub forma unui start-up.

BearingPoint, una dintre marile companii europene de consultanta in management si tehnologie, a anuntat o cifra de afaceri de 622 de milioane de euro in 2016, cu 10% mai mult decat in anul precedent. Firma a raportat si o crestere de 13% a cifrei de afaceri nete comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, accentuand dezvoltarea rapida a afacerii.

In 2016, in Romania, BearingPoint a avut o crestere de aproximativ 60% a cifrei de afaceri realizata si a numarului de angajati. BearingPoint are trei birouri in Romania: Bucuresti, Sibiu si Timisoara.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii