Bigstep lanseaza primul data center dedicat proiectelor de big data, din Romania


    


Bigstep, furnizor global de servicii de cloud si big data, se extinde in regiune dupa ce in ultimii cinci ani a activat cu precadere pe pietele din Europa de Vest si Statele Unite ale Americii, in sfera serviciilor de big data si infrastructuri de inalta performanta. Noul data center din Romania este parte a unei investitii totale de peste 1 milion de euro, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Bigstep este primul furnizor global de Infrastructura ca Serviciu (IaaS) care ofera clientilor posibilitatea de a-si stoca datele local, in data center-ul din tara noastra. Astfel, vine in intampinarea companiilor care trebuie sa respecte norme legislative ce impun stocarea si prelucrarea datelor in interiorul granitelor, asigurand in acelasi timp latenta minima.

Bigstep Metal Cloud a obtinut o serie de premii pentru inovatie si se distinge fata de jucatorii globali prin faptul ca opereaza cu infrastructura fizica (bare-metal) si nu virtuala, oferind acelasi nivel de flexibilitate si scalabilitate, dar si performanta consistenta si securitate.

Punctul de prezenta Bigstep din Romania este parte a unui retele globale. Clientii din Romania vor putea, din aceeasi interfata, sa contracteze servicii din alte puncte de prezenta, cum ar fi cele din Londra sau Chicago, pentru a construi infrastructuri redundante si cat mai aproape de utilizatorii finali. De asemenea, prin intermediul aceleiasi interfete, utilizatori internationali vor putea deservi mai bine piata din Europa de Est.

La nivel international, observam tot mai des modele de business data-driven, iar Romania se aliniaza acestui trend. Produsele noi, automatizarea, proiectele de <digital transformation> pun presiune ca infrastructura sa se transforme la fel de repede. Companii care in mod traditional aveau totul in-house, in data-centere proprii, au acum politici <cloud first>. Acest gen de clienti necesita alt nivel de servicii: mai complexe, mai flexibile si mai eficiente, la scara mai mare decat ce a fost disponibil pana acum. De exemplu, utilizatorii isi doresc baze de date ca serviciu, object storage, retele private complexe cu DMZ si VPN, autoscalare si isi doresc ca totul sa fie disponibil acum, on-demand, online si fara a-si asuma ceva pe termen lung”, spune Alex Bordei, Director of Engineering & Head of Product al Bigstep.

Fondatorul si CEO-ul Bigstep, antreprenorul in serie Lucas Roh, este cel care a identificat aceasta directie de business. El spune ca exista, mai nou, la nivel global, un trend de localizare a serviciilor de cloud care pana acum se ultra-centralizau in cateva data-centere mari, extrem de eficiente, aflate in cateva locuri pe glob.

Impulsul pentru aceasta tendinta de re-distribuire nu provine doar din legislatia nationala de protectie a datelor personale (GDPR), care cere prezenta datelor pe teritoriul unei tari, ci si din nevoia din ce in ce mai acuta a companiilor de tip enterprise de a vedea cloud-ul ca o extindere a centrului de date privat. Prin urmare, o infrastructura in cloud trebuie sa fie cat mai aproape, pentru a minimiza latenta de comunicare intre cele doua insule”, spune  Lucas Roh.

Din momentul intrarii pe piata din Romania, Bigstep si-a dezvoltat constant portofoliul de servicii de bare-metal cloud si solutii complexe de gestionare a datelor, deruland in prezent proiecte pentru clienti precum eMag, BRD si Carrefour.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii