Biris - Goran: compania franceza Bongrain a preluat pachetul majoritar al Delaco


Tranzactia va fi finalizata in trimestrul al doilea din acest an, dupa ce se va obtine aprobarea din partea Consiliului Concurentei din Romania.

Firma de avocatura Biris Goran a asistat Bongrain in aceasta tranzactie, se arata in comunicatul de presa.

Bongrain este o companie listata la bursa Euronext Paris. Aceasta a fost infiintata in Franta in 1956 si a devenit al doilea mare grup producator de branzeturi din Franta si al cincilea din lume, cu 17.700 de angajati la nivel mondial. O parte dintre produsele companiei sunt distribuite in Romania.

Delaco a fost infiintata in 1996 si, din 2000, s-a axat pe distributia de branzeturi.

Avand in vedere ca aceasta a fost o tranzactie importanta in domeniul achizitiilor si fuziunilor si una dintre cele mai mari care a avut loc in Romania in 2010, asistenta noastra in aceasta tranzactie transfrontaliera a implicat o gama variata de aspecte juridice, de la cele ce tin de dreptul societar si comercial pana la cele legate de fiscalitate si dreptul concurentei, inclusiv due diligence juridic si fiscal asupra societatii achizitionate”, spune Christian Mindru, of counsel la Biris - Goran. El a condus echipa de avocati din cadrul Biris Goran, fiind asistat de Dan Jalba (of counsel) si de Catalin Oroviceanu (senior associate).

Alaturi de echipa Biris Goran, Bongrain a fost asistata de Pierre Bouley, avocat asociat la Sarrau Thomas Coudrec, si Pascal Marchandon, Directorul Departamentului Juridic de Fuziuni si Achizitii al Groupe Soparind Bongrain, iar vanzatorii au fost reprezentati de Ioan Schiau, avocat asociat din cadrul firmei de avocatura Schiau, Prescure & Asociatii, care asistat de avocatul Bogdan Teodorescu.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii