Bogdan Dragoi, MFP: 900 mil. lei absorbite din fondurile europene


Secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice spune ca 400 mil. lei au fost absorbite in perioada decembrie 2008 - jumatatea lui martie 2009.

Restul sumei, 500 de milioane de lei, au fost absorbiti in perioada 2007 - decembrie 2008,  a declarat reprezentantul MFP intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia unei intaniri dintre BEI si bancile comerciale din Romania. Bogdan Dragoi mai spune ca suma absorbita se modifica zilnic deoarece pentru proiectele semnate mai dureaza pana se livreaza banii.

Din 2007 pana in prezent s-au depus proiecte cu o valoare de 50 de miliarde de lei, dintre care unele se afla in diverse stadii de a primi raspunsul. In aceeasi perioada au fost contractate 6,4 miliarde de lei.

Bogdan Dragoi adauga ca in acest an este greu de estimat ce suma va fi absorbita, ca urmare a faptului ca s-au simplificat etapele si accesarea fondurilor europene. Perioada medie de acordare a creditelor este de sase luni.

De la inceputul lunii februarie 2009, Bodgan Dragoi este coordonator national pentru fondurile externe nerambursabile si, de la sfarsitul aceleiasi luni, este membru in Consiliul de Directori al Bancii Europene de Investitii.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii