Bursa Romana de Afaceri a organizat un workshop dedicat studentilor interesati de diplomatie economica


     


Desfasurat in parteneriat cu Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), programul "Business Diplomacy" s-a derulat pe parcursul a trei zile si a fost destinat studentilor romani care studiaza in strainatate, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Initiativa parteneriatului cu LSRS si a organizarii workshopului pe o tema atat de actuala, vine in contextul in care diplomatia economica este considerata la nivel global o unealta eficienta, utilizata frecvent nu numai de catre diplomati, dar si de managerii companiilor multinationale si ai altor organizatii cu activitati internationale. in secolul 21, cand se deschid mai mult ca oricand orizonturile globalizarii, oricine are tangenta cu relatiile internationale, trebuie sa fie un diplomat, altfel este exclus din joc. si cand vine vorba de business, asta se numeste Business Diplomacy”, spune Valentin Preda, Presedinte Bursa Romana de Afaceri.

Bursa Romana de Afaceri este o platforma privata de business international, care faciliteaza internationalizarea companiilor romanesti, dar si intrarea pe piata locala a companiilor internationale si a investitorilor interesati sa faca business in Romania, fie direct, fie prin intermediul unor parteneri de afaceri care opereaza deja pe piata.

Pe toata durata workshopului, cei zece tineri selectati au avut ocazia sa isi insuseasca notiuni de Business Diplomacy de la specialisti din Marea Britanie, Grecia, Elvetia, dar si de la diplomati acreditati la Bucuresti din Suedia, Olanda, Egipt si Turcia, acestia din urma sustinand workshop-ul prin intermediul ambasadelor lor la Bucuresti.

Potentialul tinerilor romani este imens, iar valentele de diplomatie mostenite si care se regasesc din plin in randul tinerilor romani, imbinate cu cele de comunicare, merita luate in seama, mai ales daca sunt stimulate si orientate inteligent catre relatii economice internationale”, adauga Valentin Preda. 

Parteneriatul dintre Bursa Romana de Afaceri si LSRS le ofera tinerilor romani posibilitatea de se integra intr-o retea internationala de afaceri care le permite aplicarea cunostintelor dobandite, spre dezvoltarea relatiilor comerciale bilaterale ale tarilor unde au studiat, cu Romania.

Bursa Romana de Afaceri opereaza o platforma complexa de intermediere si consultanta in afaceri din Romania, cu acces la piata internationala, parteneri de afaceri, investitori straini si oportunitati de afaceri, care faciliteaza internationalizarea companiilor romanesti, investitiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures in tara si strainatate, dezvoltarea si/sau restructurarea afacerilor, vanzarea si cumpararea de afaceri la cheie.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii