Ca firma din tehnologie, cel mai important este sa fii "social" si sociabil


Aleksander "Sasha" Galitsky, confondator si Managing Partner la fondul de capital de risc Almaz Capital Partners, spune ca "social" companiile (n.red. - implicate in social media si arii conexe) vor conduce mass media si bancile.


"De exemplu, capitalul detinut de Apple este cat al uneia dintre cele mai mari banci, daca ar fi o banca. Cei mai important lucru este sa nu te urasca oamenii, sa fii dragut cu ei. Internetul de astazi este precum electricitatea. Daca electricitatea ne-a adus atatea, imaginati-va ce va face internetul. In aceasta perioada calatoresc tot mai departe (n.red. - ca urmare a investitiilor pe care le face compania). In anii '90, internetul era in primele faze si erau multe lucruri de facut, dar nu calatoream (cu avionul) mai mult de trei - patru ore, erau mai mult probleme de implementare", a mai spus Aleksander Galitsky, in cea de-a cincea conferinta a SEEPEA (South Eastern Europe's Private Equity and Venture Capital Association) "Funding Growth in Turbulent Times".

Almaz doreste ca in urmatorii ani sa investeasca in companii de tehnologie din Romania. Pana in prezent, fondul a investit mai mult in companii de tehnologie din Rusia si tarile din Comunitatea Statelor Independente, dar este interesat doar de cele cu o prezenta regionala si globala.

Managing Partner-ul Almaz a adaugat ca in alte zone din lume nu mai este nevoie de replicarea Silicon Valley, daca se doreste o crestere asemanatoare, pentru ca in multe locuri deja se pot forma hub-uri.

"La hub-uri (n.red. - comunitate de firme dintr-un domeniu, care pot imparti spatiul de lucru si idei pe parcursul realizarii proiectelor) nu-i vorba doar de oameni, ci de un mediu investitional", a mentionat Aleksander Galitsky.

Managing Partner-ul Almaz Capital Partners le-a recomandat antreprenorilor ca inainte de a se asocia cu un fond de investitii de tip venture capital sau private equity sa incerce sa ia bani din alta parte, deoarece banii de la primii sunt foarte scumpi.

"De asemenea, investitiile de tip seed sunt pentru oamenii bogati, nu pentru cei saraci", a subliniat Aleksander Galitsky.

El a precizat ca in tarile in curs de dezvoltare este nevoie mai mult de investitii in educatie si in imbunatatirea sistemului de invatamant decat in alte directii.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii