Calin Stefanescu, Tjobs.ro: Acceptati feedback-ul investitorilor, chiar daca este negativ


CEO-ul Tjobs.ro le recomanda acest lucru antreprenorilor mentionand ca ei au ajuns la investiori pentru ca au trecut printr-o multime de experiente pe care le-au aprofundat.


El spune pentru startups.ro ca a primit, acum cativa ani, urmatorul sfat: banii nu sunt o problema, sunt foarte multi bani disponibili, ideea este sa-i cauti, sa-i gasesti si sa stii la ce vrei sa-i folosesti.

"Orice investitor va oferi o finantare, daca business-ul pe care il aveti este in raza sa de activitate si numai pe baza unui plan de afaceri bine structurat, care sa contina elemente reale si clare, bazate pe o cunoastere foarte buna a produsului, a punctelor tari si slabe, a marimii pietei, a puterii de executie a planului de catre echipa", a mai spus Calin Stefanescu.

CEO-ul Tjobs.ro ii mai sfatuieste pe antreprenori sa aiba multa, multa atentie, sa-si analizeze planul de afaceri, sa-si studieze concurenta, sa analizeze piata, sa investigheze pe cat posibil trendul pietei pentru anii urmatori, desi in mediul online acest lucru este cu adevarat o provocare.

"Credeti in afacerea voastra si intelegeti ca de voi depinde totul, resursele financiare provenite din investitie sunt doar un sprijin, voi va trebui sa dezvoltati afacerea prin munca perseverenta si constanta, prin curaj, si, foarte important, sa fiti convinsi ca veti reusi. Un ultim sfat pentru momentele de criza prin care veti trece este <Orice criza aduce cu ea si o oportunitate>. Trebuie sa fiti atenti la crize si sa incercati sa vedeti oportunitatea care apare odata cu aceasta", subliniaza Calin Stefanescu.


Sursele de finantare
CEO-ul Tjobs.ro recomanda investitiile de tip Angel (n. red. - investitori privati) sau venture capital

"Aceste finantari sunt adaptabile, flexibile si odata cu banii pot aduce experienta, relatiile si know-how-ul investitorilor. Exista cateva sesiuni in Romania, precum Arena Ursilor si Venture Connect, in care investitorii asteapta cu mare nerabdare aparitia unor proiecte bune pentru a le finanta", detaliaza Calin Stefanescu.

La inceputul acestui an, Tjobs.ro obtinut o investitie de 500.000 de euro din partea unui angel investor si a unui fond de investitii.

"Am optat pentru aceasta varianta, deoarece am considerat mai importante decat aportul financiar adus de investitor experienta acestora, know-how-ul si, bineinteles, conexiunile pe care le-au adus. Pe langa investitia financiara, am avut acces la traininguri si am avut ocazia sa intalnim personalitati din mediul de afaceri romanesc si international, de la care am avut ocazia sa invatam si sa primim un feedback legat de cum facem ceea ce facem si o pozitionare pe directia buna, pozitionare vitala in dezvoltarea oricarui business, indiferent de domeniul acestuia", explica Calin Stefanescu.

Banii primiti in urma investitiei au fost folositi  pentru accelerarea punerii in aplicare a planului de afaceri.

CEO-ul Tjobs.ro mai spune ca impactul finantarii a fost unul pozitiv si nu crede ca ideea de a nu mai trebui sa inapoiezi banii este ceea care trebuie avuta in vedere, chiar dimpotriva, pentru ca, daca se urmareste obtinerea unei investitii fara a da nimic inapoi, directia pare nesigura si, poate, lipsita de calcule clare.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii