Care sunt cele mai frecvente greseli din cererile de rambursare pentru POS CCE


Printre greseli se numara confuzia dintre valoarea de factura si cea eligibila a fi rambursata in cadrul proiectelor cofinantate prin POS CCE.

Completarea eronata a TVA aferenta finantarii nerambursabile in locul TVA aplicata cheltuielilor eligibile si nedetalierea achizitiilor conforim categoriilor/cheltuielilor din bugetul proiectului reprezinta alte greseli facute in aceste cereri, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa..

Alte probleme sunt legate de intelegerea eronata a algoritmului pe baza caruia se calculeaza cheltuielile generale de administratie, ceea ce duce la erori in calcul acestora si la incadrarea incorecta a cheltuielilor, conform cererii de finantare si a contractului de finantare.

De asemenea, se intampla sa nu fie atasate toate documentele de plata specificate in contract sau acestea sa nu contina elemente de autentificare a bancii. Notele contabile, fisele de cont si balantele analitice de verificare nu contin acronimele POS CCE si numarul contractului de finantare si nu sunt atasate toate notele contabile sau fisele de cont aferente cheltuielilor solicitate la rambursare, balantele aferente perioadei de raportare ce insotesc cererea de rambursare.

Greseli apar si in cazul documentelor aferente cererii de rambursare, care sunt semnate de alte persoane decat cele imputernicite sau lipsa documentelor care sa dovedeasca imputernicirea persoanei semnatare.

Realizarea de cheltuieli in afara perioadei de implementare prevazute in contractul de finantare este o problema frecventa in cazul contractelor de finantare cu o durata mica de implementare.

Alta greseala este necorelarea intre gradul de indeplinire a unei activitati/unui indicator de realizare si suma solicitata la rambursare pentru activitatea respectiva.

Erori apar si in evidentele contabile ale proiectului, precum si in cazul .facturilor. In plus, sunt si situatii cand masurile de informare si publicitate sunt respectate doar partial sau cand prevederile privind achizitiile nu sunt respectate.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii