Carturesti Carusel: o noua librarie Carturesti s-a deschis in centrul istoric al Bucurestiului


    


Noua librarie (foto) are 1.000 mp, pe sase niveluri, si este gazduita intr-o cladire monument, amplasata in centrul istoric al Capitalei.
 

Cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, Carturesti Carusel este un experiment de locuire culturala a centrului vechi, oferind un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica a inimii orasului, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.
 

Cladirea de secol XIX in care se afla noua librarie a intrat in posesia familiei de bancheri Chrissoveloni in anul 1903, iar in perioada comunista a fost confiscata si transformata in magazinul "Familia". Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, iar acum prinde viata printr-o amenajare inovatoare, dar atenta la substanta istorica, semnata de biroul de arhitectura Square One.
 

"Ne-am structurat propunerea in jurul ideii de comunicare intre vechi şi nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lasa loc jocului de lumini şi umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasa şi diafana a supantelor genereaza dinamica şi adauga ritmicitatii şi simetriei cladirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel in mişcare", au declarat reprezentantii Square One.
 

Prima librarie Carturesti a fost inaugurata la sfarsitul anului 2000, in Bucuresti, pe baza unui concept nou pentru piata romaneasca din acel moment: vanzarea de carti imbinata cu vanzarea de albume muzicale si ceaiuri.
 

Cei doi fondatori, Serban Radu si Nicoleta Iordan au lucrat timp de patru luni la pregatirile pentru deschiderea primei librarii si au pornit cu o investitie initiala de 10.000 de dolari. In primul an de activitate, cifra de afaceri ajunsese la 100.000 de dolari.
 

Ca si libraria deschisa saptamana aceasta, al doilea spatiu Carturesti a fost inaugurat intr-o cladire speciala: casa Dimitrie Sturdza amplasata pe Bulevardul Magheru din Bucuresti, arhitectul care s-a ocupat de amenajare fiind Serban Sturdza. La momentul respectiv, investitia pentru deschidrea librariei din spatiul de 300 mp a fost de 300.000 de dolari, iar cautarea cladirii ideale a durat un an.
 

In cadrul evenimentului de lansare a Carturesti Carusel, Nicoleta Iordan a mentionat ca investitia in libraria inaugurata saptamana aceasta este cea mai mare a companiei, dupa cea in spatiul din Verona.
 

Reteaua de librarii Carturesti numara astazi 16 unitati deschise atat in Bucuresti, cat si in alte orase importante din Romania.


 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii