Ce poate invata un antreprenor de la un manager de multinationala. Si invers


Victoria Cupet, Senior Consultant in cadrul Roland Gareis Consulting (RGC) spune ca un antreprenor poate fi si manager, in schimb un manager poate sa nu ajunga niciodata antreprenor.

 

"Prin urmare, managerii au mai multe de invatat de la antreprenori decat viceversa", spune pentru startups.ro Victoria Cupet, unul din speakerii invitati in cadrul Forumului Business-Edu care va avea loc pe 25 - 26 septembrie la Hotel Howard Johnson, in Bucuresti.
 

Putin spirit de aventura si asumarea riscului pot spori calitatile unui manager
"Antreprenoriatul nu se invata la scoala, precum managementul, ci in practica, prin propriile greseli, folosind metoda try and error. In schimb, un manager de companie internationala este platit sa nu faca greseli, cu toate acestea, putin spirit de aventura si asumarea riscului, intr-o anumita masura, o sa ii sporeasca din calitati", adauga Victoria Cupet.

Vorbind despre diferentele de abordare in sfera profesionala, trainerul considera ca deschiderea catre nou, specifica antrerepnorilor, poate fi o caracteristica  pe care si managerii ar trebui sa si-o insuseasca.

"In timp ce managerul este salariat si are target-uri impuse, antreprenorul este mereu activ in cautarea de noi oportunitati de afaceri", mai spune Victoria Cupet.

Un alt aspect pe care ea l-a sesizat este faptul ca managerii sunt, de obicei, promovati de la statutul de experti foarte buni in domeniul pe care il profeseaza.

"Acest lucru le aduce si avantaje si dezavantaje. Avantajul il constituie faptul ca inteleg foarte bine despre ce este vorba. Dezavantajul il reprezinta interesul marit fata de detalii mai tehnice, avand orientare la nivel micro. Din acest punct de vedere,  un manager ar putea invata de la antreprenor sa fie orientat la nivel macro, adica sa devina generalist si sa stie putin din mai multe domenii, cum ar fi dezvoltare de produs, contabilitate, marketing",  explica Victoria Cupet.
 

Antreprenorii ar trebui sa invete de la manageri disciplina si orientarea spre procese standard
"Bineinteles ca si antreprenorii au ceva de invatat de la managerii de multinationale. In primul rand, disciplina si orientarea spre procese standard sunt de imprumutat pentru antreprenorii aflati la inceput de drum", considera Victoria Cupet.

In opinia trainerului, orientarea catre societate si grija fata de mediul inconjurator, specifice companiilor multinationale, sunt aspecte importante ale unei afaceri, pe care antreprenorii ar trebui sa le invete.

Victoria Cupet va vorbi mai multe despre invatamantul de tip natural, in detrimentul invatamantului formal in cadrul Forumului Business-Edu.

Pe parcursul celor doua zile, evenimentul  va gazdui plenare animate, dezbateri, studii de caz, workshopuri interactive, ce se vor concentra asupra celor mai actuale subiecte din industria  si vor prezenta solutii originale, care genereaza schimbarea pe care ne-o dorim in organizatii.

"Programul, extrem de concentrat, imbina trei sesiuni cu noua key note speeches si studii de caz si 12 workshopuri, cu un concept dinamic, util oricarui senior al industriei", se mentioneaza in comuncatul de presa al Business - Edu, organizatorul evenimentului.

Conform organizatorilor, la eveniment vor fi prezenti atat consultanti si antreprenori, cat si experti din domeniile HR si Learning&Development, din companii reprezentative pentru domeniile lor: IT&C, banking, pharma, FMCG. 

startups.ro sprijina evenimentul in calitate de partener media si poate oferi un numar limitat de invitatii gratuite. Pentru detalii, trimiteti un e-mail la redactia [@] startups.ro.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii