Cemacon investeste 28 de milioane de euro intr-o noua line de productie


Investitia este finalizata in proportie de 97% si va pozitiona producatorul de caramizi pe locul doi in Romania din punct de vedere al capacitatilor de productie.

Firma detine deja o line de productie iar procedurile pentru deschiderea noii fabrici de la Recea (langa Zalau) au inceput in 2007, capacitatea maxima de productie a noii linii urmand sa fie de 1.000 de tone/zi, se precizeaza in comunicatul de presa.

Piata de desfacere a companiei s-a dezvoltat in judetele Salaj, Satu Mare si Maramures, dar odata cu noua capacitate de productie, zona de acoperire se va extinde de cel putin patru ori, potrivit reprezentantilor companiei.

Prin dezvoltarea capacitatii de productie ne-am propus ca in 2011 sa ajungem la o cifra de afaceri de 55 de milioane de lei - 60 de milioane de lei si un volum de vanzari de 350.000 mc, iar pana in 2013 estimam ca vom atinge o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de lei si vanzari de 500.000 mc”, spune Liviu Stoleru, director general la Cemacon.

Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri din activitatea de baza (vanzari caramida) de circa 29 de milioane de lei, iar la nivel de volum, vanzarile au fost de 148.000 mc.

Suntem o companie in plina dezvoltare, strategia noastra de management concentrandu-se in prezent pe cresterea cotei de piata (dezvoltarea retelei de distributie prin atragerea de parteneri puternici si a portofoliului de produse), pe restructurare organizationala (procese si politici) dar si pe implementarea unei politici sustinute de dezvoltare a angajatilor, de retinere si atragere continua de resurse umane experimentate si competitive”, mai spune Liviu Stoleru.

Societatea a fost infiintata in 1969 sub numele Intreprinderea de Produse Ceramice, din 1991 a fost transformata in societate pe actiuni iar in martie 2010 a fost listat la BVB Bucuresti, dupa ce anterior fusese listata pe Rasdaq. Principalul actionar este SSIF Broker Cluj.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii