Cheque Dejeuner estimeaza o crestere de 20% a afacerilor in 2009


Anul trecut, compania care emite tichete de valoare a obtinut o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, cu 35% mai mult fata de anul anterior.

Ritmul mai mic de crestere din 2009 este cauzat de contextul economic actual, se arata in comunicatul de presa. Unul dintre factorii de crestere a cifrei de afaceri este introducerea unui nou produs, tichetele de vacanta, pentru care firma a obtinut autorizatie de emitere pe 9 aprilie 2009.

Tichetele de vacanta pot fi folosite numai in destinatiile turistice romanesti, de orice angajat cu o vechime de peste sase luni la locul de munca actual. Acestea pot fi folosite ca mijloc de plata a serviciilor turistice (achizitionarea de pachete turistice, cazare, alimentatie publica, transport, tratament balnear, agrement etc).

Pentru emiterea tichetelor de vacanta, compania si-a majorat capitalul social la sfarsitul anului trecut cu peste 1,8 milioane de euro. In plus, Cheque Dejeuner Romania a demarat deja campania de creare a unei retele formate din hoteluri si pensiuni si agentii de turism. De asemenea, compania a primit deja comenzi pentru tichete de vacanta si vizeaza deservirea celor peste 500.000 salariati-clienti, precum si cucerirea de clienti noi, inclusiv din sectorul bugetar.

Dedicata in exclusivitate meseriei de emitent a tichetelor de valoare, Cheque Dejeuner Romania vede in tichetele de vacanta un produs care va aduce beneficii pe mai multe planuri decat produsele existente, atingand in egala masura: angajatorul, angajatul si economia,  prin dezvoltarea turismului romanesc”, spune Elena Pap, director general la Cheque Dejeuner Romania.

In Europa, Franta a initiat sistemul cecurilor de vacanta din 1982. Ungaria a preluat acest sistem, din ianuarie 1998, sub forma cecurilor de odihna, care sunt scutite integral de plata impozitelor si taxelor. In perioada 1998 - 2001, in Ungaria, acest sistem a contribuit la cresterea veniturilor din cazare cu aproximativ 25%, se mai mentioneaza in comunicatul de presa.

Prin introducerea acestui tichet, compania ajunge la un portofoliu de cinci produse. Celelalte patru produse sunt tichetele de masa, cele cadou, cele de cresa si cele sociale.

In prezent, Cheque Dejeuner este al treilea emitent de tichete din Romania, cu o cota de piata de 20%, conform companiei. Cheque Dejeuner are 180 de angajati in tara noastra.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii