China ar vrea sa investeasca 1 mld. euro intr-un parc industrial in Romania


Proiectul ar urma sa fie amplasat intr-unul din judetele Dambovita, Teleorman, Arges sau Cluj.

Autoritatile chineze si-au manifestat inca o data dorinta de investi peste 1 miliard euro in realizarea unui parc industrial in Romania, care sa curpinda peste 200 companii, pe o suprafata de 100 de hectare“, a declarat Nicolae Vasile,  vicepresedinte al Centrului de Afaceri Romano-Chinez, dupa participarea la China International Fair for Investment and Trade (Targul International pentru Comert si Investitii din China) - CIFIT.

CIFIT este singurul targ international dedicat promovarii investitiilor si are loc anual in orasul Xiamen, provincia Fujian din China. Dupa cum spune Nicolae Vasile, Romania a fost singura tara din Europa Centrala si de Est care nu a avut o prezenta oficiala la acest eveniment. De altfel, tara noastra este si printre putinele din aceasta zona a Europei in care nu a fost infiintat un parc industrial finantat de China, se arata in comunicatul de presa.

Domeniile predilecte pentru investitorii chinezi sunt: materiale de constructii, inclusiv tehnologii de ultima ora, resurse regenerabile de energie, produse electrice si electronice si de telecomunicatii. Amplasamentul pentru viitorul parc industrial urmeaza sa fie selectat in urma vizitelor unor delegatii ce vor sosi in acest scop in tara noastra si care vor opta pentru unul din judetele Dambovita, Teleorman, Arges sau Cluj.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii