Chiriile birourilor din Bucuresti nu au ajuns inca la limita inferioara


Potrivit lui Bogdan Sergentu, Head of Valuations si Consulting la DTZ Echinox, situatia este intalnita mai ales in zonele semicentrale din Capitala, unde se asteapta scaderi de aproximativ 5% pana la sfarsitul acestui an, pe fondul livrarilor anuntate anul acesta.

"Gradul mare de ocupare din centrul orasului insa, coroborat cu nivelul crescut de interes al sectorului corporate, pot duce anul viitor si in 2012 la cresteri ale chiriilor, cu atat mai mult cu cat livrarile anuntate in 2011 sunt cu 35% sub nivelul celor de anul acesta", spune Bogdan Sergentu, intr-un comunicat de presa.

Conform unui studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, in prezent, fata de anul trecut, chiriile pentru spatiile de top din Bucuresti s-au redus cu 17,4%, ajungand la 19 euro/mp/luna.

Suprafata mare de spatii livrate in al doilea trimestru din acest an a facut ca rata de disponibilitate pentru birourile din Capitala sa creasca cu 0,8%, pana la 18,9%.

Tendinta de majorare a ratei de disponibilitate se va mentine pe tot parcursul acestui an, deoarece se preconizeaza ca vor fi gata spatii cu o mare suprafata, precum Platinum Business&Convention Centre, Swan Office Park (faza I) si Nusco Tower.

In prezent, suprafata de spatii disponibile in Bucuresti este de aproximativ 310.000 mp, estimandu-se ca va ajunge la aproximativ 340.000 mp spre sfarsitul acestui an.

Conform studiului Property Times Q2 al DTZ, in Europa, in trimestrul al doilea din acest an, chiriile in spatiile de top au crescut cu 1% fata de trimestrul anterior, fata de un avans de numai 0,4%, in trimestrul intai.

"Aceasta reprezinta o schimbare semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand chiriile scadeau cu 5,7%", se mai spune in comunicatul de presa.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii