Chiriile pentru spatiile industriale din Bucuresti au scazut cu 15% - 20%, in trim I 2010


Conform companiei de consultanta imobiliara King Sturge, aceasta scadere este pentru spatiile din zonele prime, comparatia fiind cu primul trimestru de anul trecut.

Astfel, in aceste zone si spatii, in prezent, chiriile variaza intre 4 euro si 4,5 euro/mp/luna, fata de 4,5 euro - 5 euro/mp/luna, nivelul din primul trimestru de anul trecut, se arata intr-un comunicat de presa.

Piata industriala si logistica din Bucuresti arata semne de revigorare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In primul trimestru al anului 2009 s-au incheiat putine tranzactii, dar in acest an constatam ca se semneaza mai multe contracte. In prezent, majoritatea tranzactiilor constituie mutari ale companiilor care opteaza pentru cladiri moderne, in spatii mai bune, cu facilitati si un nivel superior al serviciilor, la o chirie similara cu cea platita in vechiul spatiu sau schimbari cauzate de restrangerea activitatii. De asemenea, inregistram, cereri de tip <build-to-suit> (constructie la cerere), provenite din partea companiilor de distributie si prelucratoare cu sediul in Europa de Vest sau Statele Unite”, spune Irina Iliescu, Industrial Consultant la King Sturge.

Printre tranzactiile incheiate de King Sturge in acest an este inchirierea de catre compania de logistica Decomar Logistics a 1.800 mp in parcul logistic A1 Business Park, situat la km vest de centrul Capitalei, pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti.

Decomar detine deja un depozit in zona Militari, din vestul Bucurestiului, si a decis recent sa isi extinda gama de activitati desfasurate in Capitala, prin furnizarea de servicii de logistica pentru companiile mici si mijlocii care doresc sa isi externalizeze operatiunile de depozitare, in scopul reducerii costurilor si pentru o mai buna calitate a serviciilor”, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Silviana Badea, Country Manager al Valad Property Group, spune ca in ultimii doi ani, in acest parc logistic s-au mutat chiriasii precum DHL, Dobrogea si Heinrig.

In prezent, A1 Business Park are la dispozitie spatii de depozitare cu suprafete cuprinse intre 500 si 12.000 mp, precum si spatii de birouri de 500 mp pana la 3.000 mp.

King Sturge este responsabila si cu managementul lucrarilor de constructie si proiectare pentru o cladire de 9.000 mp din cadrul A1 Business Park.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii