Chiriile pentru spatiile industriale din Bucuresti s-au redus cu 10% - 20% in primul semestru


Conform unui studiu al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/ Knight Frank, in prezent, chiria in zonele de top din domeniu este intre 3,4 euro si 5 euro/mp/luna, in functie de suprafata, zona si calitatea spatiului.

Valoarea chiriei in zonele de top pentru spatii industriale a scazut pentru ca dezvoltatorii au oferit diverse tipuri de facilitati chiriasilor, ceea ce a dus la un nivel net al chiriei medii mai redus, se arata in comunicatul de presa.

Facilitatile oferite sunt, de obicei, chirii gratuite sau reduse, servicii de intretinere si administrare mai mici, imbunatatirea infrastructurii si eficientizarea spatiului. Aceste facilitati difera de la un contract la altul, in functie de termenii contractuali, chirie si durata contractului.

"Pretul de inchiriere este rezultatul mai multor factori, la stabilirea lui contribuind si durata de inchiriere si totodata si suprafata inchiriata, un contract pe o perioada mai lunga de timp sau o suprafata mai mare ducand automat la o chirie mai mica. Desi nivelul chiriei depinde foarte mult de pozitia chiriasului, domeniul de activitate si istoricul financiar al companiei, piata este inca una a chiriasilor, acestia avand cea mai mare putere de negocierea", conform reprezentantilor companiei de consulanta.

Stocul de spatii industriale in Capitala a ramas acelasi ca la sfarsitul anului trecut, respectiv 920.000 mp.

In prezent, se afla in dezvoltare doua proiect de spatii industriale, care sunt pozitionate in sud-estul Bucurestiului, in apropiere de Autostrada Soarelui. Aceste proiecte au o suprafata de 30.000 mp inchiriabili.

De asemenea, in studiu se mai spune ca stocul de spatii industriale din Bucuresti nu va depasi un milion de metri patrati in acest an.

Rata neocupara a spatiilor industriale a crescut in primele sase luni din acest an cu doua procente, pana la aproximativ 12%, fata de sfarsitul anului trecut cand era in jur de 10%.

 


Nu exista comentarii