Chiriile pentru spatiile stradale din Bucuresti s-au redus cu 30% - 60%, in ultimi doi ani
Conform unui studiu al companiei imobiliare More Real Estate Services, cel mai mult s-au redus chiriile in zonele unde era un nivel ridicat, iar cel mai putin in zonele unde s-a dezvoltat infrastructura (Lipscani) si in ariile secundare.
"In jumatate din oras, preturile chiriilor pentru spatiile stradale de retail s-au redus cu 40% - 60%" a spus, in cadrul unei conferinte de presa, Ilias Papageorgiadis, CEO la More.
Pentru studiu au fost luate in calcul in jur de 500 de proprietati de retail din Capitala, fiind inclusa valoarea la care s-au inchiriat spatiile, se arata in comunicatul de presa. Studiul a fost realizat in perioada iunie 2008 - mai 2010.
- periferica (Iuliu Maniu, Timisoara, Pantelimon, Colentina, Crangasi, Camil Ressu, Oltenitei/Berceni/Brancoveanu, Giurgiului).
In studiu nu au fost incluse zonele in care nu a fost activitate semnificativa in ultimii doi ani.
"In zona semicentrala, unele subzone pot concura cu unele subzone centrale si ultracentrale care au mai putin trafic, pentru ca oferta din acele subzone semicetrale este mai mica si pentru nu au avut un nivel ridicat al chiriei. La periferie (Camil Ressu), o proprietate pozitionata intr-o arie de top a zonei poate avea o chirie mai mare decat o proprietate dintr-o zona centrala secundara", a mai spus Ilias Papageorgiadis.
El a spus ca, la inceputul anului viitor, va reincepe o noua runda de renegociere a chiriilor pe acest segment in Bucuresti, daca economia nu isi va reveni.
Gradul de neocupare al spatiilor este va fi in acest an in jur de 25%, fata de 5% - 6% acum doi ani. In prezent, cel mai mare grad de ocupare este in zonele semicentrale si in cele periferice.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.