Chirii mai mari pentru companiile cu sediul in vile


Pentru ca cererea de vile de inchiriat din Bucuresti se mentine ridicata, este de asteptat ca nivelul chiriilor sa mai creasca si anul acesta, dar nu cu mai mult de 15% fata de valoarea actuala.

Vilele pretabile pentru locuit, dar si pentru spatii de birouri, din zonele de centru si nord ale Capitalei, pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 2.000 de euro si 15.000 de euro pe luna, se arata intr-un comunicat de presa al agentiei imobiliare Eurometropola.

 “Exista cateva vile construite in perioada interbelica, in zona ultracentrala a Bucurestiului, a caror chirie lunara ajunge la 45.000 de euro. Acestea sunt rarisime, nu sunt foarte promovate in piata si, de obicei, primesc destinatie de ambasada, muzeu, restaurant de lux sau centru de infrumusetare”, spune Valeria Tudor, coordonator al departamentului rezidential Eurometropola.

Tudor considera ca valoarea chiriei pentru vilele din Capitala nu va creste cu mai mult de 15% anul acesta, pentru ca pe piata se anunta lansarea a tot mai multe proiecte de cladiri de birouri, unde s-ar putea reloca o parte a firmelor ce functioneaza acum in vile.

Conform Eurometropola, cele mai cautate vile de inchiriat se afla in zonele ultracentrale si de nord ale Bucurestiului. Principalele motive sunt legate de accesul facil spre orice parte a orasului, apropierea de mijloacele de transport in comun si de instituriile de interes major (banci, centre comerciale, aeroport, etc).

 “O companie mica va prefera amenajarea unui birou intr-o vila, unde costurile de intretinere sunt mai mici, comparativ cu cele dintr-o cladire de birouri”, este de parere Valeria Tudor.

Unul dintre argumentele care sustin varianta inchirierii unei vile este acela ca, in cele mai multe situatii, proprietarii de office-building-uri nu inchiriaza unei singure companii o suprafata mai mica de 200 de mp, in conditiile in care firmele mici au nevoie de maxim 100 mp. Chiar daca in cladirile moderne facilitatile sunt mai mai bune decat intr-o vila, chiria pentru o suprafata mai mare decat au nevoie le indeparteaza pe companii de aceasta varianta. 

“Atunci cand se instaleaza intr-o vila, foarte multe companii isi doresc sa aiba curte individuala si sa fie singurii locatari. De asemenea, sunt preferate sediile care sa nu necesite interventii majore din partea companiei in privinta finisajelor si a igienizarii”, spune Valeria Tudor.

Principalele cerinte ale companiilor aflate in cautarea unui nou sediu sunt legate de accesibilitate, suprafete adecvate, compartimentare functionala, sisteme IT incorporate si vizibilitatea pe care o are cladirea.

 


Nu exista comentarii