Cifra de afaceri in crestere pentru MedLife


Compania activeaza in domeniul serviciilor medicale si a inregistrat o cifra de afaceri de 14,3 milioane de dolari in primul semestru din acest an.

Cifra de afaceri a MedLife s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a atins valoarea de 7,6 milioane de dolari, se arata in comunicatul de presa. Profitul operational al companiei a fost de 2,3 milioane de dolari, in primul semestru din 2008.

Principalii factori care au determinat rezultate foarte bune in primele sase luni din 2008 sunt extinderea in Bucuresti cu o noua Hyperclinica MedLife, cresterea adresabilitatii spitalului Life Memorial si deschiderea centrului medical si laboratorului MedLab din Cluj-Napoca”, spune Mihail Marcu, Presedintele MedLife.

In primul semestru al acestui an, MedLife a investit aproximativ 3 milioane de dolari pentru deschiderea laboratorului si centrului medical MedLab din Cluj-Napoca, finalizarea fazelor de proiectare si autorizare ale spitalelor teritoriale din Iasi si Brasov, finalizarea etapei de constructie a Hyperclinicii MedLife din Timisoara si dotarea cu aparatura medicala a Hyperclinicilor MedLife Unirii si Grivita.

Tot in prima parte a acestui an, compania si-a extins si gama de analize oferite. Astfel, numarul de analize efectuate in laboratoarele MedLife a crescut cu 50%, iar veniturile agregate ale laboratoarelor au crescut cu 80%, fata de acceasi perioada din 2007.

In perioada ianuarie-iunie 2008, spitalul Life Memorial a avut un grad de ocupare de 65%. De asemenea, numarul de pacienti din Hyperclinica Unirii a crescut la aproximativ 600 de persoane pe zi in prezent, fata de 350 de persoane pe zi in aprilie 2008. Conform propriilor estimari, la nivel national, MedLife detine o cota de piata de 5% din totalul serviciilor medicale private.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii