Citi Foundation reinnoieste un grant de 1,2 milioane de dolari pentru Junior Achievement Europe


    


Junior Achievement (JA) Europe si Citi Foundation sarbatoresc 30 de ani de cooperare prin reinnoirea unui grant dedicat instruirii profesionale si antreprenoriale a tinerilor din 19 tari europene.

In prima parte a anului 2017, Citi Foundation si-a extins la nivel global aria de aplicare a programului ”Pathways to Progress“, investitiile in scopul dezvoltarii competentelor necesare integrarii pe piata muncii a 500.000 de tineri urmand sa se ridice, pe parcursul urmatorilor trei ani, la suma de 100 de milioane de dolari, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Grantul in valoare de 1,2 milioane de dolari, oferit JA Europe de catre Citi Foundation, se adreseaza activitatilor de instruire (derulate prin intermediul programului JA Compania) in vederea dezvoltarii competentelor profesionale si a spiritului antreprenorial in randul elevilor de liceu.
300.000 de dolari din acest grant vor fi alocati unui nou proiect strategic desfasurat in parteneriat cu JA Europe - ”Entrepreneurship Education Network“ (EE-HUB) - care se va implementa in sase tari din Europa Centrala si de Est (Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Turcia).

Primul Summit de Educatie Antreprenoriala se va desfasura in perioada 11 - 12 iulie, la Bruxelles si se va bucura de participarea Majestatii Sale Regele Philippe al Belgiei, a reprezentantilor din cadrul institutiilor Uniunii Europene si ai unor ONG-uri, a bancii Citi si a numeroase alte companii, care se reunesc pentru a discuta despre viitorul educatiei antreprenoriale in randul tinerilor din Europa.

Printr-o abordare denumita ”Mai mult decat filantropie”, Citi Foundation si-a atras propriii angajati in activitati de mentorat si de jurizare in cadrul Programului Compania. Pe parcursul anului scolar 2016 - 2017, aproape 45.000 de tineri au beneficiat de acest program datorita celor peste 200 de angajati Citi care au contribuit ca voluntari pentru imbunatatirea activitatilor de educatie antreprenoriala a tinerilor europeni.

Studiile recente ale Citi Foundation privind desfasurarea programului «Pathways to Progress» converg asupra ideii ca tinerii din intreaga lume au un spirit antreprenorial dezvoltat, sapte din zece (69%) gandindu-se sa inceapa o afacere pe cont propriu. Prin urmare, Citi Foundation se angajeaza sa sprijine tinerii care doresc sa afle cum trebuie sa procedeze pentru a intemeia si a face sa functioneze o afacere proprie, accentuand importanta unei gandiri antreprenoriale si oferindu-le abilitatile de care acestia au nevoie pentru a patrunde pe piata muncii. In plus, infiintarea celor 6 HUB-uri de Educatie Antreprenoriala va stimula transferul de bune practici si cunostinte intre guverne, ONG-uri si companii, in beneficiul unui numar cat mai mare de tineri”, spune Rachael Barber, Head of Community Development, EMEA, Citi.

JA Europe este cel mai mare furnizor de programe educationale de antreprenoriat, cariera si educatie financiara al Europei. In 2016, organizatia a pregatit 3,5 milioane de studenti din 40 de tari cu aptitudinile, cunostintele si atitudinea necesare pentru a incepe o afacere sau pentru a obtine un loc de munca.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii