CMU a investit 5,5 mil. euro intr-o maternitate din Bucuresti


Conform estimarilor facute de reprezentantii CMU (Centrul Medical Unirea), noua unitate va aduce venituri de peste doua milioane de euro anul viitor.

Din investitia necesara pentru deschiderea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie “Regina Maria”, 1,5 milioane de euro reprezinta costul aparaturii si al dotarilor maternitatii, se arata in comunicatul de presa.

Sergiu Negrut, director Executiv la CMU, spune ca firma mai dispune de inca opt milioane de euro pentru investitii, insa nu se stie daca banii vor fi cheltuiti in totalitate anul viitor. Potrivit lui Wargha Enayati, fondator si Managing Director la CMU, in 2009, compania va mai inaugura un spital generalist.

Noua unitate CMU este amplasata in zona de nord a Capitalei si are o suprafata de aproximativ 2.000 mp, distribuiti pe patru etaje. Capacitatea maternitatii este de 60 de paturi iar o zi de spitalizare costa in jur de 200 de euro.

CMU a inaugurat recent, tot in aceasta zona din nordul Bucurestiului, si un Centru de Diagnostic si Tratament, pe baza unei investitii de aproximativ 7 milioane de euro.

Sergiu Negrut considera ca actualul context financiar din piata nu va afecta cifra de afaceri a companiei din acest an, insa, pentru anul viitor, a fost amanata realizarea bugetului.

Criza financiara ne va lovi si pe noi, chiar daca mai putin decat celelalte sectoare. Deja se simte o scadere pentru serviciile de chirurgie estetica”, completeaza Wargha Enayati, fondator si Managing Director la CMU.

Anul acesta, compania a inaugurat si o policlinica pentru copii, CMU Kids. De asemenea, s-a extins prin preluarea unei participatii de 49% din Centrul Medical Motilor (Cluj) si a uneia de 50% din AvaMedica (Constanta).

CMU a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar, fondul de investitii 3i Plc din Marea Britanie.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii