CMU: anul acesta un nou fond de investii va intra in actionariat


Conform unui comunicat de presa al Centrului Medical Unirea, valoarea acestei tranzactii este estimata la cateva zeci de milioane de euro, fara sa se mentioneze cine va face exit-ul.

In prezent, actionarii centrului medical sunt doctorul Wargha Enayati, care detine pachetul majoritar, si fondul de investitii 3i, cu 49% dintre titluri.

Pentru acest an, CMU a alocat un buget de investitii de 20 de milioane de euro, dintre care jumatate vor fi pentru deschiderea unui spital greenfield specializat pe chirurgie in Bucuresti, planificat a fi inaugurat in vara-toamna anului 2011.

"In ultimii doi ani, am fost foarte activi pe piata achizitiilor si a operatiunilor de tip greenfield. Suntem direct interesati de extinderea in tara si in Bucuresti. Continuam sa purtam negocieri cu operatori locali pentru eventuale achizitii in orasele cele mai mari din tara. Ca si pana acum, ne vom asigura finantarea din surse proprii, precum si din imprumuturi si din fonduri puse la dispozitie de investitorii nostri. Este un mix care ne-a asigurat si pana acum potentialul de extindere si diversificare”, explica Sergiu Negut, director general adjunct al CMU.

CMU are o retea de 19 policlinici, dintre care 11 in Bucuresti si opt in tara.

Afacerile CMU au crescut cu 72% anul trecut, fata de anul anterior, ajungand la 69,5 milioane de lei. Din aceasta suma activitatile spitalicesti au reprezentat peste 2,2 milioane de euro.

A fost un an (n.red. 2009) bun pentru Centrul Medical Unirea, in primul rand pentru ca afacerea noastra este una solida, cu accent pe cresterea organica, preponderent autofinantata. Capitalul provenit din preluarea de catre fondul de investitii 3i a unei participatii de 49% (n.red. - care a avut loc in 2007) a fost destinat unei extinderi fara precedent pe piata serviciilor medicale private. In 2010, tot ce inseamna profit este destinat sustinerii de noi investitii. Nu am fi putut sa facem toate achizitiile si investitiile din ultimii ani fara a utiliza toate resursele financiare disponibile”, spune Wargha Enayati, Directorul general al CMU.

Anul trecut, CMU s-a dezvoltat pe orizontala, inaugurand cinci centre medicale (CMU Sema Parc si CMU Floreasca - ambele in Bucuresti, CMU Avamedica - Constanta, CMU Motilor - Cluj si CMU Sunrise - Ploiesti), si achizitionand participatia majoritara la CIM Bacau (o investitie de aproximativ un milion de euro).

"De asemenea, am deschis prima banca de celule stem cu depozitare exclusiv in Romania", se mai mentioneaza in comunicatul de presa.

Activitatea chirurgicala din cadrul CMU a fost de aproximativ 1.000 de interventii in spitalele Arcul de Triumf si Regina Maria si aproximativ 500 de nasteri.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii