CMU tinteste noi achizitii si afaceri de 60 de milioane de euro in trei ani


Reprezentantii companiei estimeaza, pentru 2010, o cifra de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro, dupa preluarea Euroclinic.

Dupa anuntul de preluare a Euroclinic, reprezentantii CMU au spus ca vor continua sa se extinda pe noi nise si in marile orase, prin cumpararea altor jucatori. Achizitia Euroclinic s-a facut prin Advent International, achtionarul majoritar al CMU, cu 80% dintre actiuni.

“In acest caz, unu si cu unu nu fac doi, ci mai mult, pentru ca impreuna exista un potential mult mai mare din punct de vedere al preturilor competitive, al numarului de medici si ca extindere”, a spus, intr-o conferinta de presa, Wargha Enayati, directorul general al Centrului Medical Unirea (CMU.)

Frans Van der Ent, Country Manager la Eureko, spune ca firma pe care o reprezinta nu a vanzdut Euroclinic pentru ca Eureko are probleme, ci pentru ca s-a decis concetrarea pe activitatea de baza si pentru ca s-au evaluat posibilitatile de dezvoltare pentru Euroclinic si acestea erau fie un parteneriat, fie investii. In acest context, s-a decis ca pentru Euroclinic este mai bine sa faca parte dintr-un grup mai mare.

Negocierile pentru aceasta achizitie au inceput acum sase luni. Noua entitate va avea o capacitate de 150 de paturi (in trei spitale si 23 de policlinici), zece sali de operatie, aproximativ 60 de specilitati si in jur de 1.500 de medici.

“Pentru fuziune si in timpul acesteia, ne uitam la ce putem face pentru a oferi o solutie fluida pentru clienti care apeleaza la serviciile celor doua centre”, a spus Catalin Andrew Popa, directorul general al Euroclinic (el isi va pastra functia pana cand tranzactia va fi aprobata de Consiliul Concurentei).

In acest an, Euroclinic estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 35% fata de anul trecut, ajungand la aproximativ 45 milioane lei. In primul semestru, cifra de afaceri a companiei s-a imbunatatit, de la luna la luna, cu 30%, valoarea fiind de aproximativ 20 milioane lei. Compania are in jur de 10.000 de abonati.

Numele Euroclinic va fi mentinut o perioada, urmand sa inceapa un proces de rebranding dupa finalizarea fuziunii.

Sergiu Negut, director general adjunct la CMU, a spus ca firma va continua investitiile in noi centre medicale, unul urmand sa fie anuntat in acest an, si ca se vor axa pe complexitatea proiectelor si nu pe numarul lor.

CMU a fost infiintat acum 15 ani de medicul Wargha Enayati, care in prezent mai detine 20% din companie.

Euroclinic a aparut acum cinci ani ca un parteneriat public-privat intre Eureko si Spitalul de Urgenta Floreasca.

Catalin Andrew Popa spune ca in acest an preturile pentru servicii medicale au crescut putin, iar in unele situatii s-au mentinut, pentru ca cei care ofera astfel de servicii au inteles ca este criza.

Wargha Enayati mentioneaza ca, dupa fuziune, noua entitate isi va consolida preturile, ceea ce poate duce la o scadere a acestora, in unele cazuri, si o eficientizare, in alte cazuri.

Sergiu Negut estimeaza piata de servicii medicale private din Romania la aproxiamtiv 450 milioane de euro.

Alti jucatori importanti de pe acest segment de piata sunt MedLife si Medicover.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii