Coface lanseaza o oferta pentru IMM-uri: EasyLiner, o solutie online, pentru protectia impotriva facturilor neplatite


    


Potrivit Studiului Insolventelor aferent primului trimestru din 2015, realizat recent de catre Coface, sectorul bancar si-a redus gradual expunerea asupra finantarii companiilor private care activau pe plan autohton.

Acest lucru s-a intamplat pe fondul unei rate a creditelor neperformante din ce in ce mai ridicata, sub presiunea provizioanelor in crestere si a retragerilor liniilor de finantare de catre bancile mama in perioada 2009 - 2011. Astfel, companiile private au fost supuse unui dublu soc, respectiv:
• Presiunea din ce in ce mai mare a rambursarii creditelor catre banci
• Scaderea veniturilor, pe fondul contractiei cererii, in conditiile reducerii masive a creditarii.

Astfel, incepand cu anul 2008, companiile private au fost din ce in ce mai orientate catre finantarea prin extinderea termenelor de incasare si plata in relatiile comerciale cu partenerii de afaceri.

Toate acestea au determinat ca, in decursul ultimilor opt ani, nivelul creantelor raportate in bilant de catre companiile private sa se dubleze, de la 167 miliarde de lei (in anul 2007) la peste 310 miliarde de lei (in anul 2014).

Pe fondul restrictiilor de finantare care au persistat in perioada 2009 - 2012 si care au avut un caracter mai pronuntat pentru IMM-uri, companiile mici si mijlocii au avut de infruntat cele mai mari dificultati, acestea inregistrand:
• Cel mai extins termen de incasare al creantelor, precum si cea mai accelerata crestere a termenului de incasare in ultimii 5 ani (termenul mediu de incasare urcand pana la 244 de zile pentru companiile cu cifra de afaceri mai mica de 100.000 de euro)
• Cel mai ridicat nivel al pierderilor
• Cel mai scazut nivel al capitalizarii, pe fondul unei supraindatorari masive

Pentru a veni in intampinarea companiilor mici si mijlocii, Coface a elaborat o oferta adaptata pentru acestea avand in vedere doua obiective: protectie si accesibilitate. EasyLiner ofera o asigurare de calitate, adaptata la nevoile IMM-urilor, precum si un proces de adeziune facil, lasandu-i pe oamenii de afaceri liberi sa se concentreze pe activitatea lor principala.

In schimbul unui pret fix, platibil in rate, EasyLiner este o polita de asigurare simpla, completa, care include:
• Serviciul de monitorizare al partenerilor de afaceri, care ofera IMM-urilor informatii privind calitatea clientilor lor pentru a limita riscul neincasare al facturilor
• Serviciul de colectare al facturilor neplatite si despagubire rapida in cazul unei daune

De asemenea, pentru a facilita procesul de achizitie, Coface pune la dispozitia IMM-urilor o modalitate complet noua, de subscriere online pentru polita de asigurare a creditului comercial. IMM-urile eligibile vor putea sa isi configureze online tipul de asigurare care este cel mai potrivit profilului lor. In doar cateva minute, firmele pot sa stabileasca nivelul de protectie impotriva facturilor neplatite si, daca doresc, pot sa vorbeasca cu un consultant prin intermediul unei linii telefonice directe.

Lansata in Spania si Marea Britanie, aplicatia EasyLiner va fi implementata progresiv in toate cele 66 de tari unde Coface este prezenta, cu solutii personalizate care iau in calcul specificul pietei locale, cu precadere aspectele legate de perioadele scadente de plata.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii