Comertul romano-sloven: 650 mil. euro in 2007


Slovenii sunt interesati sa investeasca in Romania in domenii precum industria energetica, a textilelor IT&C sau a serviciilor financiare.

"In 2007, volumul total al schimburilor romano-slovene a ajuns la 650 milioane de euro, cu 45% mai mare decat in 2006, ceea ce plaseaza Slovenia pe locul 29 in comertul exterior al Romaniei. Exportul Romaniei a atins 170 milioane de euro, marcand o majorare cu 78% fata de 2006, in timp ce importurile au depasit 480 milioane de euro, ceea ce arata clar ca balanta comerciala este dezechilibrata, in defavoarea Romaniei”, a declarat Paul Viorel, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in cadrul unui forum de afaceri bilateral Romania-Slovenia, organizat de CCIB.


Un exemplu de companie slovena interesata de piata romaneasca este MAOP d.o.o Ljubljana, al carei presedinte, Franci Mugerle a venit la Bucuresti pentru a stabili un parteneriat cu firme romanesti, cu care sa dezvolte in continuare noi produse pentru piata Europei Centrale si de Est, se arata in comunicatul de presa. Compania este specializata in solutii si aplicatii in domeniul financiar, managementul resurselor umane, al productiei, distributiei si al relatiilor cu clientii.


Conducerea CCIB si-a propus sa faciliteze crearea de parteneriate si cooperari intre cele doua state, fapt pentru care va initia un dialog cu Eximbank Romania si cu Corporatia pentru Export a Sloveniei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.
 


Nu exista comentarii