Compania de Factoring: cifra de afaceri cu 128% mai mare in T1, 2008


Evolutia pozitiva provine din accesarea produselor de factoring de catre IMM-uri cu cifre de afaceri cuprinse intre 1 si 8 milioane de euro pe an.

Factoringul este, in mare masura, destinat IMM-urilor. Termenele de plata practicate in Romania se situeaza intre 30 si 60 de zile, conform datelor Companiei de Factoring. In aceasta perioada, o firma are nevoie de un capital de lucru cu ajutorul caruia sa poata onora urmatoarele comenzi ale clientilor sai si sa sutina un ritm normal de activitate.

In primul trimestru din 2008 (T1), cifra de afaceri a Companiei de Factoring a ajuns la 41 de milioane de euro, comparativ cu primul trimestrual anului trecut, cand valoarea acesteia a fost de 17.976.632 euro, se arata in comunicatul de presa.

Cifra de afaceri realizata provine din operatiunile de factoring domestic, dar si din operatiunile de factoring international desfasurate in sistem FCI (Factoring Chain International). Afacerile derulate in Bucuresti contribuie cu 30% la cifra de afaceri inregistrata in primul trimestru al acestui an, iar restul tarii cu 70%.

“Modul in care evolueaza lucrurile in acest moment ne permite sa fim increzatori ca vom atinge obiectivul de crestere de 100% propus pentru 2008”, spune Valentin Chirca, CEO Compania de Factoring.

Numarul clientilor noi atrasi de companie a ajuns la 38, in primul trimestru al acestui an, fata de 21, cati se inregistrau in perioada similara a anului trecut. Numarul total de clienti al Companiei de Factoring este de 140.

Clientii noi provin din industrii precum: import si distributie de fructe si legume; distributie de materiale de constructii (ceramica); distributie de produse alimentare si nealimentare; intretinere si reparatii de aparatura de birou, tehnica de calcul si calculatoare.

Serviciile de finantare au o pondere semnificativa in oferta companiei, respectiv 94% din total servicii. Produsul care a inregistrat cea mai rapida crestere in primele trei luni ale lui 2008 este produsul Factoring. Acesta cuprinde finantare si administrarea incasarilor de la clienti si a cunoscut o crestere de 200% in primul trimestru al acestui an, fata de perioada similara a lui 2007.

Pentru acest an, compania tinteste o cota de piata cuprinsa intre 10% si 15%. Cifra de afaceri estimata pentru anul 2008 este dubla fata de cea inregistrata la finele lui 2007, in valoare de 115 milioane de euro.

Piata de factoring din Romania ar putea ajunge la circa 1,8 miliarde de euro anul acesta, ca urmare a potentialului mare de crestere, rata de crestere pe termen mediu fiind de 40% pe an. Piata de factoring din Romania a cunoscut o rata de crestere de 80% in anul 2007, fata de 2006. 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii