Compania Regina Maria investeste 6 milioane de euro in trei policlinici din Bucuresti
Din aceasta suma, 1,7 milioane de euro reprezinta investitia in cea de-a doua policlinica din aceasta serie, amplasata in mall-ul Sun Plaza, din sudul Capitalei, care a fost inaugurata la mijlocul lunii iunie.
Policlinica din Sun Plaza are o suprafata de 1.000 mp, se mentioneaza in comunicatul de presa.
Wargha Enayati, directorul general al companiei Regina Maria, a spus, intr-o conferinta de presa, ca au avut indoieli in a deschide o clinica intr-un centru comercial, dar s-au inspirat de la o retea de clinici din Polonia, a carei strategie este de a se extinde in mall-uri.
Policlinica din Sun Plaza are 25 de specialitati (servicii de fiziokinetoterapie, pediatrie si imagistica - RMN, sistemul de recuperare medicala pentru coloana vertebrala DAVID si ecografie, precum si servicii speciale pentru pediatrie).
"Ne propunem ca, pana la finalul anului, in cele doua clinici (Lujerului si Sun Plaza), sa atingem un numar de 30.000 de pacienti neabonati", a mai spus Wargha Enayati.
Reteaua Regina Maria are, zilnic, un trafic de 3.000 de pacienti, dintre care aproximativ 50% sunt unici. Varful traficului este intre intervalele orare 7.30 - 10.30 si 16.00 - 20.00.
In iulie, compania deschide o policlinica in zona Floreasca, din centrul Capitalei, in apropierea spitalului Euroclinic.
Wargha Enayati a mentionat ca aceasta policlinica va fi un hub pentru spitalul Euroclinic, pe care il va "hrani".
Alexandru Popescu, directorul executiv al diviziei de Outpatient & Retail la Regina Maria, a spus ca cele trei policlinici dubleaza capacitatea de servicii medicale a retelei.
In iulie, acest an, Regina Maria va deschide o clinica in zona Dristor, din sud-estul Bucurestiului, in parteneriat cu Primaria Generala. Aceasta clinica va furniza servicii pentru cei cu venituri reduse si neasigurati, fiind lansata de Fundatia Regina Maria.
De asemenea, pana la sfarsitul acestui an, spitalul de obstetrica si ginecologie din zona Baneasa va fi marit de patru ori, urmand a fi mutat intr-o cladire din apropiere.
In perioada 2011 - 2012, Regina Maria are un buget de investitii de 20 de milioane de euro.
Alexandru Popescu a mai spus ca in primele trei luni din acest an s-a marit cu 70% numarul celor care vin si platesc direct serviciile in policlinici retelei, cresterea fiind cu mult mai mare decat numarul de abonamente. In medie, un client fara abonament cheltuie 30 de euro per vizita.
"Noi ne indreptam spre conceptul one stop shop", a subliniat Alexandru Popescu.
Reprezentantii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an vor ajunge la 1.300 - 1.400 de medici fata de aproximativ 1.000 de medici, avand si aproximativ 500 de angajati in partea administrativa. In primele luni ale acestui an, compania a angajat aproximativ 130 de medici pentru noile policlinici, dar si pentru cele existente.
Reteaua Regina Maria are sase spitale si 18 policlinici in Romania.
Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria, spune ca numarul de policlinici este mai mic decat la inceputul acestui an (a scazut de la 23 la 18), dar suprafata este mai mare, pentru ca au inceput sa optimizeze spatiile, dupa achizitionarea retelei Euroclinic, la sfarsitul anului trecut, astfel incat cele doua retele sa nu se suprapuna.
La inceputul acestui an, compania si-a schimbat numele, devenind Regina Maria, anterior, numindu-se Centrul Medical Unirea (CMU).
Un material startups.r. Toate drepturile rezervate.