Companiile din design interior pot aplica pentru o misiune economica in Japonia


Misiunea face parte din programul EU Gateway, fiind disponibile 40 de locuri pentru firmele din Uniunea Europeana. Firmele pot depune cererile de aplicare pana pe 25 iunie anul acesta, iar misiunea economica este programata intre 25 si 29 octombrie, 2010.

"In general, Romania s-a prezentat cu succes in Programul EU Gateway (lansat in iulie 2008), insa exista loc de mai bine, pe masura ce din ce in ce mai multe companii afla despre aceasta initiativa. In cazul misiunii dedicate firmelor de design interior exista un numar restrans de producatori de mobila care doresc sa exporte in Asia, iar producatorii autohtoni de decoratiuni interioare sunt putini si pusi in umbra de multitudinea de distribuitori ai produselor importate de profil. Din acest motiv, nu a participat nicio firma din Romania la misiunea care s-a desfasurat anul trecut", spune, intr-un comunicat de presa, Alexandru Bernea, Business Analyst in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

Pot aplica firmele cu sediul in Uniunea Europeana, o activitate de cel putin cinci ani, cu actionariat majoritar european sau 100% european si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si/sau Coreea de Sud.

De asemenea, companiile trebuie sa aiba un portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si o strategie de afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice. In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

De la inceputul programului, in cele 14 misiuni economice care s-au desfasurat pana in prezent au fost selectate sa participe 14 companii autohtone.

Cu aceasta cifra, Romania se plaseaza pe locul secund in grupul din care face parte, fiind depasita de Letonia. Pe langa cele doua tari, celelalte state din grup sunt Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia si Slovacia.

Programul EU Gateway a fost initiat de Comisia Europeana, scopul fiind sustinerea companiilor din UE in intrarea pe anumite sectoare de inalta tehnologie si design din Japonia si Coreea de Sud. Programul a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice, de-a lungul a sase ani, pana in 2014.

Companiile care vor sa aplice trebuie sa completeze un formular exprimandu-si interesul fata de proiect. Apoi, analistii Deloitte determina eligibilitatea firmei.

Firmele care corespund cerintelor completeaza un formular de aplicare.

Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si pregatire companiilor interesate, de la stadiul de aplicare pana la sfarsitul misiunii economice.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii