Companiile din Romania sunt dispuse sa investeasca intre 5% si 10% din venituri in solutii de securitate IT


    


Potrivit unui sondaj centrat pe securitate IT si realizat in randul integratorilor IT la editia de la Cluj-Napoca a NetSafe Security Day, interesul reprezentantilor companiilor de a investi in solutii de securitate IT reprezinta o schimbare importanta, venita pe fondul cresterii infractiunilor cibernetice, dar si a constientizarii riscurilor la care se expun daca nu iau masurile potrivite pentru a se proteja de atacurile informatice.

Nivelul de investitii in securitate IT este in crestere, iar ritmul investitional se va accelera in perioada urmatoare, pe masura ce tot mai multe companii vor constientiza riscurile la care se expun daca nu iau masurile potrivite pentru a se proteja de atacurile informatice. Acesta este si demersul nostru prin organizarea evenimentului NetSafe Security Day: de constientizare a beneficiilor investitiilor, prin intalniri periodice cu partenerii locali, la nivelul intregii tari”, spune Doru Manea, CEO NetSafe.

75% dintre integratorii IT sunt de parere ca investitiile companiilor in domeniul securitatii IT vor merge catre solutiile de crestere a vizibilitatii asupra retelei, prin care se analizeaza traficul, dispozitivele utilizate, aplicatiile rulate si protocoalele de securitate, dar si de control al accesului in retea.

O alta zona care va atrage investitiile companiilor in perioada urmatoare este reprezentata de solutiile pentru actualizarea infrastructurii wireless, 50% dintre integratori afirmand ca firmele din Romania isi vor directiona bugetele si catre acest segment.

Sondajului arata si ca investitii importante vor fi directionate de catre companii si catre educarea angajatilor in privinta amenintarilor informatice, 25% dintre integratorii IT indicand aceasta directie de investitii.

Sondajul a fost realizat in cadrul evenimentului NetSafe Security Day din Cluj-Napoca, de la finalul lunii trecute, si se bazeaza pe raspunsurile integratorilor IT, furnizori de solutii de securitate IT pentru peste 150 de companii.

In cadrul evenimentului au participat trei dintre cei mai importanti vendori din industria de securitate IT la nivel mondial: Fortinet, IXIA si PhishMe.

NetSafe Security Day Cluj-Napoca este primul dintr-o serie de evenimente dedicate industriei de securitate IT care vor avea loc in perioada urmatoare in cele mai importante orase din tara.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii