Competitie de antreprenoriat social pentru studenti


Concursul Social Impact Award ii incurajeaza pe tineri sa dezvolte proiecte care, pe langa obtinerea unui profit, au impact pozitiv in societate.

 

Initiativa, lansata de Impact Hub Bucuresti si Fundatia Erste, se desfasoara in opt tari europene:  Austria, Cehia, Croatia, Elvetia, Grecia, Romania, Rusia si Slovacia.

In Romania, un juriu compus din peste 10 membri va desemna proiectele castigatoare ale celor trei premii de cate 5.000 de lei, iar un al patrulea premiu, in valoare de 3.000 de lei, va fi decis de votul publicului, se mentioneaza in comunicatul de presa.

In afara premiilor in bani, reprezentantii proiectelor castigatoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internationale si vor beneficia de abonamente la Impact Hub Bucuresti in perioada iunie - august 2014.

De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara, pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii, organizati in echipe de maximum cinci persoane, isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata vreme cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea sa.

Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competitia ofera tuturor studentilor interesati oportunitatea de a participa la seminarii de informare si instruire in domeniul antreprenoriatului social. Alaturi de specialisti in domeniu, studentii vor identifica posibile idei de afaceri sociale pornind de la problemele societatii, vor invata cum sa creeze modele de afaceri sustenabile si cum sa transmita mesaje convingatoare catre finantatori, parteneri sau viitori clienti. Seminariile vor avea loc la Impact Hub Bucuresti, participarea fiind gratuita pentru studenti, pe baza inscrierii online.

Data limita pentru inscrierea in competitie este 15 aprilie 2014 iar multe informatii despre program sunt disponible pe site-ul dedicat.

Competitia a fost lansata in 2009 in Austria de catre Institutul de Antreprenoriat Social si Inovatie al Facultatii de stiinte  Economice si Administrarea Afacerilor din Viena.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii