Competitie europeana pentru antreprenori


Pana luni, 10 noiembrie, 2008, tinerii antreprenori din Romania au sansa sa arate ca sunt cei mai buni, intr-o competitie cu finala europeana.

Junior Achievement lanseaza competitia European Young Entrepreneur of the Year, la care tineri antreprenori se pot inscrie pana pe 10 noiembrie 2008.
Concursul este dedicat tinerilor care au intrat in lumea afacerilor in ultimii ani, pe cont propriu sau in echipa, si le ofera ocazia de a-si promova reusita si de a intra in contact cu oameni de succes din mediul de afaceri romanesc.

Gala premiilor European Young Entrepreneur of the Year va avea loc pe 20 noiembrie 2008, in cadrul Saptamanii Antreprenoriatului, cand juriul (alcatuit din Ernst & Young, IBM, Eximbank si Junior Achievement) va anunta tanarul participant la finala europeana din Bruxelles, 2009.

Programul se afla la a doua editie europeana si face parte din agenda anuala a Junior Achievement - Young Entreprise.

Tinerii care isi asuma riscuri si au tenacitatea sa mearga de la o idee, pana la capat, la afacerea propriu-zisa, sunt cel mai important capital in orice economie. Scopul nostru ca organizatie este sa promovam si, mai ales, sa formam astfel de tineri, iar Antreprenorul anului este cel mai bun mod de a le oferi recunoasterea pe care o merita”, declara din partea Junior Achievement Romania Lucian Gramescu, coordonatorul programului.

Competitia se va incheia in perioada 17 – 23 noiembrie 2008, cand Junior Achievement Romania gazduieste si Global Entrepreneurship Week (GEW), o saptamana-eveniment ce conecteaza tineri si organizatii din 72 de tari prin activitati locale, nationale si globale, dezvoltate cu scopul de a valorifica potentialul lor de antreprenoriat inovator.

Portalul evenimentului este sursa de informatii despre GEW in Romania si locul unde oricine (persoana sau grup) poate inscrie evenimente pe teme de antreprenoriat, pentru a le promova.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. Junior Achivement este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. Programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 8 milioane de elevi si studenti din intreaga lume si se desfasoară local in parteneriat cu institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii