Competitie pentru afaceri cu impact in plan social


Primele trei planuri de afaceri vor fi premiate cu resurse pentru lansarea sau dezvoltarea activitatilor intreprinderii sociale, incluzand suport financiar de pana la 10.000 de dolari, si asistenta tehnica permanenta din partea NESsT.

Termenul de intreprindere sociala este asociat unei afaceri ce are ca scop rezolvarea unei probleme sociale critice, se arata in comunicatul de presa. Intreprinderile sociale nu numai ca rezolva o problema sociala critica, ci o fac intr-un mod sustenabil, pentru a crea beneficii care dureaza.

Competitia este parte a unui proces permanent al NESsT, ce urmareste dezvoltarea intreprinderilor sociale din Europa Centrala si de Est si America Latina. Organizatiile care vor castiga competitia, in urma evaluarii planurilor de afaceri de catre NESsT si a partenerii sai, pot fi invitate sa se alature portofoliului NESsT Venture Fund.

Cateva exemple de intreprinderi sociale sprijinite de NESsT in Romania sunt: o organizatie care ofera locuri de munca pentru mamele dezavantajate social care produc si vand jucarii lucrate manual; o organizatie care promoveaza accesul la cultura pentru persoanele cu deficiente vizuale prin productia si vanzarea de carti audio bibliotecilor publice.

Termenul limita pentru inscrierea in competitie este 30 octombrie 2009. Mai multe informatii despre competitie, precum si formularul de inscriere, pot fi gasite aici.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii