Competitie pentru antreprenorii de maine: "Compania anului 2009"


Studentii si elevii cu idei de afaceri isi pot testa talentul antreprenorial in competitia Junior Achievement “Compania anului”, editia 2009.

Compania anului ii provoaca pe elevi (15 - 18 ani) si studenti (18 - 30 ani) sa faca primii pasi in afaceri, prezentand o propunere de investitie pentru o afacere aflata in stadiul de plan, se arata in comunicatul de presa.

Echipele se pot inscrie la cele doua categorii de varsta pana pe 15 martie, 2009, dupa care vor avea la dispozitie o luna sa definitiveze un dosar prin care sa convinga juriul ca merita biletul de participare la competitiile europene de antreprenoriat ale Junior Achievement - Young Enteprise Europe.

In categoria studenti se pot inscrie si afaceri deja lansate, inregistrate la Registrul Comertului, care vor fi apreciate de juriu in mod deosebit.

Inscrierile sunt deschise pana in 15 martie participantilor din toata tara, cele mai bune planuri avand sansa de a intra in finalele internationale ale competitiilor Junior Achievement:
- Company of the Year (elevi) - Rotterdam, Olanda, 2 - 5 iulie 2009
- European Trade Fair (elevi) - Bodo, Norvegia, 8 - 11 mai 2009
- HP Responsible Business (elevi) - competitie de idei de afaceri responsabile, dezvoltata de HP
- European Enterprise Challenge (studenti) - Bjeringbro, Danemarca, 24 - 27 iunie, 2009

Competitia este cel mai bun mod de a intelege pe viu ceea ce majoritatea stiu din carti sau cursuri, fiindca participantii invata activ, luand decizii si intelegand consecintele. Concursul este si un mod de a testa talentul pentru afaceri al participantilor, dar in primul rand e o lectie practica, fiindca suntem alaturi de ei pe parcursul pregatirii lor pentru toate fazele concursului, cu sfaturi si informatii”, spune Dorin Calin, responsabil pentru programele de educatie antreprenoriale desfasurate de Junior Achievement.

Mai multe detalii despre modul de desfasurare si regulament pot fi gasite aici.

Junior Achievement (JA) Romania, organizatie non-profit,  a fost fondata in anul 1993 si este  parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala.

Programele JA de tip "learning by doing"  sunt urmate anual de peste 8 milioane de elevi si studenti din intreaga lume si se desfasoara local in parteneriat cu institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii