Competitie pentru cel mai bun raport non-financiar din Europa Centrala


    


A treia editie a Premiilor Deloitte Romania pentru Sustenabilitate, cunoscuta sub denumirea de Competitia Green Frog Award, este deschisa pentru aplicatii pana pe 20 octombrie 2017, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Premiile vor fi oferite la nivel national si international, in cadrul a trei categorii: Cel Mai Bun Raport Non-Financiar din Europa Centrala (EC), Cel Mai Bun Raport Integrat din Regiunea EC si mentiuni de onoare. 

Patru tari se vor alatura competitiei dedicate Premiilor Deloitte Central Europe pentru Sustenabilitate - Green Frog: Romania, Republica Ceha, Ungaria si Polonia.

Raportarea de sustenabilitate ar trebui sa fie o practica naturala pentru companii. Reflectarea, analiza, compararea si urmarirea datelor non-financiare in timp este un proces valoros, in principal pentru ca ofera o perspectiva integrata asupra fiecarei organizatii si le permite decidentilor sa evalueze riscurile si oportunitatile, sa inteleaga exact unde se situeaza in termeni de oameni, guvernanta corporativa, diversitate si conformitate. Din perspectiva externa, rapoartele de sustenabilitate sunt o dovada de transparenta si respect fata de partenerii unui business, pe masura ce rolul companiilor se schimba, de la  actori orientati strict catre profit, la facilitatori de prosperitate. Incepand cu anul acesta, aproximativ 6.000 de entitati si grupuri de companii de interes public din Uniunea Europeana au obligatia de a publica date non-financiare si informatii privind diversitatea”, spune Andrei Ionescu, Partener Consultanta in Managementul Riscului Deloitte Romania. 

Peste 60 de rapoarte se inscriu in competitie la nivel national in fiecare an, iar cele mai bune sunt nominalizate la nivel regional pentru a concura pentru marile premii.

Urmatoarele tipuri de rapoarte se pot alatura competitiei: rapoarte sociale, rapoarte de CSR, rapoarte de sustenabilitate si rapoarte integrate ce acopera anul sau cei noi ani financiari anteriori. Rapoartele pot fi trimise de companii mari, holdinguri, societati listate, IMM-uri, precum si fundatii sau universitati. Toate rapoartele trebuie sa se refere la piata locala; juriul nu va evalua rapoarte globale, traduse in limba romana. Rapoartele ar trebui sa urmeze: GRI Standards, GRI G4, IIRC, UN Global Compact, ISO 26000, Directiva Europeana 2014/95/EU asupra raportarii datelor non-financiare.

De-a lungul timpului, companiile romanesti s-au calificat in competitia regionala, cu Ursus Breweries numarandu-se printre companiile care au primit o mentiune speciala din partea juriului.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii