Concordia a investit 18.000 de euro intr-o cafenea, in Bucuresti


Bogdan Braicu, Managing Director al acestei organizatii umanitare, spune ca suma va fi recuperata in maximum trei ani, iar cifra de afaceri in primul an va fi de 110.000 de euro."Dupa primele luni de functionare ale Concordia Bakery, ne vom putea gandi la o viitoare locatie", adauga Bogdan Braicu.

Cafeneaua Concordia Bakery este amplasata in zona Pietei Victoria din centrul Bucurestiului, se mentioneaza in comunicatul de presa. Spatiul are o suprafata de aproximativ 110 mp (cautarea acestuia a inceput acum un an si a fost gasit acum sase luni).

Concordia Bakery are trei angajati, produsele fiind realizate in laboratorul-atelier din Ploiesti.

In acest laborator sunt realizate 30 de tipuri de produse, productia incepand anul trecut, in martie. Zilnic, se produc in jur de 500 kg paine, la care se adauga produsele de patiserie, in functie de cerere.

Bogdan Braicu estimeaza ca, zilnic, cafeneaua va avea vanzari in valoare de 1.300 de lei si un volum de 200 de paini.

Pe langa cafenea, de anul trecut, organizatia umanitara ofera servicii de catering, solicitarile fiind din partea centrelor de birouri, gradinitelor, organizatorilor de evenimente si teambuilding-uri si din partea firmelor din HoReCa (hoteluri - restaurante - catering).

Managing Director-ul Concordia spune ca la sfarsitul anului viitor vor intra pe profit cu laboratorul si cu serviciul de catering.

Toate fondurile rezultate din aceste activitati sustin cursurile atelierului de brutarie, prin care tinerii pot obtine diplome recunoscute de catre CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor) si in Uniunea Europeana, pentru meseriile de brutar si patiser-cofetar.

Atelierul de brutarie este un curs de formare profesionala din cadrul Scolii de meserii Concordia, situata in Ploiesti. Acesta dispune de 24 de locuri, anual, cursurile incepand acum doi ani.

Scoala de meserii Concordia are 72 de locuri, pentru calificarile brutar-patiser, tamplar, horticultor-agricultor, bucatar si ospatar. La cursuri pot participa si tinerii cu o situatie materiala precara, nu doar cei asistati de organizatia umanitara. Un curs dureaza intre un an si doi ani, in functie de calificare.

Scoala a fost realizata in urma unui premiu in valoare de un milion de euro primit de la Baumax. Aceasta dispune de un internat cu 24 de locuri si de locuinte sociale pentru tinerii asistati din cadrul organizatiei umanitare. Cheltuielile anuale pentru un tanar asistat la scoala sunt de circa 3.000 de euro.

Concordia a fost fondata in 1992, obiectivul fiind recuperarea si reintegrarea sociala a copiilor si tinerilor din medii defavorizate. In prezent, Concordia ocroteste peste 400 de copii si tineri, in centrele sociale din Bucuresti si judetul Prahova. In paralel cu centrele, Concordia are gradinita proprie, scoala de meserii, proiecte educationale, pe termen scurt si mediu, pentru responsabilizare ecologica, sociala, incurajare si stimulare a practicarii activitatilor artistice si sportive.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii