Conferinta despre modalitatile de dezvoltare a afacerilor


Cum sa faci exit cu ajutorul unor investitori privati este una din temele abordate la evenimentul "M&A - Cum sa dezvolti si sa cresti o afacere?".Organizata de Medien Holdings, pe 10 aprilie, la Hotel Intercontinetal, Bucuresti, conferinta are ca principale teme: rolul institutiilor finaciare internationale, precum si modalitatile prin care fondurile de private equity  pot interveni pe piata din Romania prin finantarea  proiectelor de afaceri, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Speakerii din prima sesiune vor discuta despre finantarea si educarea proiectelor romanesti prin  fonduri de private equity si venture capital: educarea intreprinzatorilor: cum sa pastrezi azi o companie in picioare, cum sa ridici capital, cum sa faci exit cu ajutorul unor investitori privati.

In a doua parte a conferintei, intre subiectele existente pe agenda vor fi: rolul business angels in cresterea intreprinzatorilor mici si mijlocii: intrarea in afacere a unui investitor strategic, fuziuni si achizitii (M&A), evaluari de business, cum sustii afacerea si cum si cand o poti vinde in profit (exit profitabil).

"Pentru Romania, anii crizei au fost sinonimi aversiunii fata de risc a investitorilor straini. Investitiile straine directe (ISD) au scazut peste patru ori in 2011, la doar 1,9 miliarde de euro, fata de nivelul-record din 2008 de peste 9,5 miliarde euro, iar fata de nivelul inregistrat in 2010, cu peste 13%" se mentioneaza in comunicatul Medien Holding.

Organizatorii evenimentului sustin ca rolul investitorilor nespeculativi, in special al institutiilor financiare internationale a crescut in perioada crizei.

"Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sau Banca Europeana pentru Investitii (BEI) au injectat in ultimii trei ani din ce in ce mai multi bani in proiecte din Romania, iar programele Bancii Mondiale au sprijinit, alaturi de cele ale FMI si UE, politica monetara si stabilitatea macroeconomica", se mai precizeaza in comunicat.

startups.ro este partener media al "M&A cum sa dezvolti si sa vinzi o afacere de succces?" si poate oferi un numar limitat de invitatii gratuite la acest eveniment.

Pentru detalii, trimiteti un e-mail la redactia [@] startups.ro.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii