Cora intentioneaza sa construiasca trei centre comerciale in Romania


Primul dintre acestea, Corall, este in centrul Constantei si are o suprafata de 150.000 mp construiti, din care 45.000 mp inchiriabili, putand gazdui in jur de 150 de magazine.

Investitia in acest proiect este de 100 milioane de euro, se arata in comunicatul de presa.

Principalul chirias este Cora, cu o suprafata de vanzare de 8.000 mp, la care se adauga 25.000 mp de galerie comerciala, 3.000 mp cinematograf si 3.600 mp food court.

In jur de 25% din suprafata este destinata divertismentului. Luiza Moraru, Head of Retail Department la CB Richard Ellis, a spus ca aceasta suprafata este mai mare decat de obicei, cand reprezinta cel mult 20% din suprafata inchiriabila a centrului comercial.

Inchirierea Corall a inceput din februarie. Luiza Moraru estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an in jur de 50% din centrul comercial va fi inchiriat, chiria fiind intre 10 euro si 60 de euro/mp/luna, in functie de suprafata, pozitia in cadrul centrului si perioada de inchiriere.

Corall are patru niveluri, parcarile urmand sa fie amplasate la subsol, mezanin si pe terasa (in total, 1.500 de locuri).

Lucrarile de constructie au inceput in decembrie anul trecut, finalizarea fiind programata pentru a doua jumatate a anului viitor.

Luiza Moraru a spus ca piata din Constanta mai poate absorbi un centru comercial, chiar daca exista deja City Park Mall si se estimeaza ca in acest an este livrat Maritimo.

Pentru celelalte doua centre comerciale pe care urmeaza sa le lanseze, Cora detine terenuri in centrul oraselor Bacau si Brasov. Cora a achizitionat la Bacau o fosta fabrica de textile, cu o suprafata de patru hectare. La centrul comercial din Brasov se estimeaza ca lucrarile vor incepe in primavara anului viitor.

In ultimii doi ani, compania a investit in jur de 50 de milioane de euro in terenuri, in Romania.

Philippe Lejeune, directorul general al Cora Romania, a spus ca vor dezvolta numai retail in tara noastra, iar pentru alte tipuri de proiecte cauta parteneri. De exemplu, langa proiectul din Brasov se poate realiza un hotel.

El a mai spus ca in tara sunt interesati de terenuri in centrul oraselor, iar in Bucuresti de a mai construi centre comerciale in cartiere.

De asemenea, in functie de oportunitatile de pe piata, Philippe Lejeune a adaugat ca pot achizitiona si centre comerciale care deja exista.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii