COS: 80 mil. euro piata de mobilier pentru birouri in 2007


Corporate Office Solutions (COS) estimeaza la 80 de milioane de euro valoarea pietei romanesti de mobilier pentru birouri in 2007 si la aproximativ 60 de milioane de euro piata amenajarilor “la cheie”, pentru spatii de birouri clasa A.

Reprezentantii COS estimeaza ca cea mai mare parte a cererii de solutii integrate pentru amenajari de birouri va veni, anul acesta, din partea sucursalelor de banci, centrelor operationale si companiilor de tip call center, se arata in comunicatul de presa.

"Anul trecut, printre preferintele clientilor s-au numarat partitiile de sticla demontabile si produsele de mobilier ergonomice si durabile, doua elemente ce asigura clientului recuperarea maxima a investitiei. Tendinta in materie de solutii pentru amenajarile de birouri sustine eficientizarea la maximum a spatiului, obtinuta prin partitii demontabile, flexibile si un cable management profesional”, spune Christophe Weller, Managing Partner la Corporate Office Solutions.

In materie de mobilier pentru birouri, reprezentantul COS spune ca se pune tot mai mult accentul pe ergonomie si functionalitate, clientii preferand sisteme inovatoare, ce permit folosirea inclusiv a spatiului de deasupra biroului, oferind un spatiu mai mare pentru depozitare.

"Cand am venit in Romania, primul lucru cu care ne-am confruntat a fost mentalitatea angajatorilor, care nu erau pregatiti inca sa investeasca mai mult pentru amenajarea spatiilor de lucru. Astazi, angajatorii au ajuns sa constientizeze mai mult ca oricand nevoia de a crea medii de lucru in care angajatii sa se simta confortabil. Practic, dinamica pietei muncii a atras dupa sine noi criterii de motivare a angajatilor, resursele financiare incetand a mai fi singura metoda de motivare", spune Christophe Weller.

La sfarsitul anului trecut, datorita cererii mari existente pe piata, COS a fondat o divizie proprie specializata in furnizarea de servicii de instalatii mecanice si electrice pentru cladiri de birouri si spatii comerciale, compania detinand in prezent capacitatea de a livra 100% "la cheie" proiecte de amenajari pentru spatii de birouri.

Strategia de viitor a COS va tinti doua obiective majore: consolidarea si dezvoltarea continua a portofoliului de produse si servicii furnizate si a serviciului catre client, si extinderea la nivel national prin intermediul unor parteneriate strategice.

"Pentru urmatorii trei ani, urmarim sa ne extindem activitatea si in alte orase din Romania. Avem in vedere gasirea unor parteneri strategici, fie antreprenori locali cu potential, fie companii care activeaza deja pe piata mobilierului pentru birouri. Desigur, nu excludem posibilitatea de a deschide birouri proprii de reprezentare, iar modalitatea prin care ne vom extinde activitatea la nivel national ramane deschisa, putand diferi in functie de oras", spune Christophe Weller.

Planurile companiei au in vedere si optiunea de a deschide si alte birouri de reprezentare in afara tarii, dupa cel deschis in Republica Moldova, anul trecut.

COS face parte din grupul multinational Office Solutions si se afla pe piata din Romania de zece ani. Anul trecut, a inregistrat o cifra de afaceri de 14,5 milioane de euro, detinand o cota de 25-30% din piata amenajarilor "la cheie" pentru spatii de birouri de clasa A. Pentru 2008, compania mizeaza pe o crestere in vanzari fata de anul precedent de aproximativ 15 %, pe fondul cresterii numarului de cladiri de birouri, majoritatea de clasa A, ce vor fi livrate in intervalul 2008-2009.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii