CrameRomania.ro lanseaza Harta viticola a Romaniei


    


CrameRomania.ro, singura baza de date bilingva online a cramelor din tara noastra, a lansat Harta viticola a Romaniei, un instrument util pentru toti cei care doresc sa descopere Romania ca destinatie viticola, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Harta viticola a Romaniei are rolul a identifica zonele distincte din Romania, dar si de a-i ghida pe turisti sa gaseasca mai usor crama pe care doresc sa o viziteze. Harta contine o lista actualizata cu podgoriile si cramele locale, fie ca sunt mai mari sau mai mici, si nu functioneaza neaparat ca un ghid turistic, ci are mai degraba un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele si zonele viticole din Romania.

Alina Iancu, Project Manager si initiatoarea CrameRomania.ro, spune ca accentul este pus pe cramele despre care se stie ca practica turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe harta isi deschid portile pentru turisti, 14 dintre ele ofera inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate gasi cazare in vecinatate. Harta urmeaza sa fie actualizata in mod constant.

Lansam o noua harta viticola din dorinta de a promova Romania ca destinatie viticola si de a sustine cramele locale. Avem un potential urias care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro si ReVino.ro, prin tururile la crame si evenimentele pe care le organizam contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu.

Harta contine si un mic ghid al soiurilor locale de vita-de-vie reprezentative pentru Romania. Astfel, turistii vor avea ocazia sa afle istoria si particularitatile unor soiuri precum: Feteasca alba, Feteasca regala, Feteasca neagra, Tamaioasa romaneasca, Grasa de Cotnari, Cramposie selectionata, Negru de Dragasani, Sarba, Busuioaca de Bohotin sau Babeasca neagra.

Harta are un tiraj initial de 1.500 de exemplare si este disponibila in limba romana si limba engleza, in format A3 deschisa si A6 inchisa. Aceasta va putea fi achizitionata online sau de la crame, dar si din wine baruri sau magazinele specializate incepand cu 25 august, la un pret recomandat de 14 lei.

CrameRomania.ro este un proiect non-profit, creat si dezvoltat de pasionati ai vinului, cu scopul de a dezvolta turismul viticol si de a creste nivelul de curiozitate turistilor pentru vinurile, cramele si podgoriile din Romania. Revino.ro este un  agregator de tipul Trip Advisor care le ofera vizitatorilor toate informatiile de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii