Creste cererea de case din lemn masiv


Ecomed, producator de astfel de constructii, a inregistrat o dublare a comenzilor in prima parte a acestui an, fata de perioada similara de anul trecut.

Jumatate din productia de anul acesta a companiei este destinata pietei interne, se arata in comunicatul de presa. Pana in 2007, aproximativ 75% din casele produse de companie erau exportate in Franta, Spania, Italia si în Austria.

Pana anul trecut, romanii cumparau case din lemn masiv pentru a fi folosite drept case de vacanta sau pensiuni agroturistice. Din acest an, din cauza cresterii preturilor la case si apartamente, am observat schimbarea cererii catre zona caselor din lemn masiv de locuit permanent nu sezonier”, spune Gabriel Hanganu, General Manager, Ecomed.

Conform Ecomed, casele din lemn masiv sunt mai ieftine cu pana la 20% - 50% fata de cele din beton si mai rapid de construit (pentru o casa cu suprafata medie cuprinsa intre 100-120 mp, durata de livrare este 60-120 zile de la semnarea contractului iar montarea se face in 7-14 zile). De asemenea, casele din lemn au o rezistenta sporita la miscari seismice si costuri reduse la climatizare, pentru ca sunt calduroase iarna si racoroase vara.

Ecomed mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de doua milioane de euro, nivel dublu fata de valoarea inregistrata in 2007. Compania detine doua fabrici in judetul Buzau, cu o suprafata totala de 28.000 mp, unde se produc anual 60 de case, cu o dimensiune medie de 120 mp. Pretul mediu al unei case din lemn este cuprins intre 250 si 350 de euro/mp.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii