Creste cererea pe segmentul de alimente speciale


     


Potrivit Mariei Martac, director general la Alimentespeciale.ro, piata de alimente speciale pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten s-a dezvoltat din ce in ce mai mult in ultima perioada si in Romania, atat in mediul online, cat si in segmentul de retail, desi inca nu se poate compara cu nivelul celorlalte state europene.

Astfel, painea, faina si derivatele,  dulciurile de patiserie, pastele, ciocolata sau bauturile fara gluten sunt doar cateva dintre produsele de care persoanele cu intoleranta la gluten se pot bucura in continuare, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Conform ultimelor prognoze, la nivel global, peste 1% din populatie este afectata de intoleranta la gluten, in timp ce in Romania, tara cu specific preponderent agrar, se estimeaza ca peste 3% - 10% sufera de celiachie sau de o forma mai usoara de intoleranta sau sensibilitate la gluten”, spune Maria Martac.

In ceea ce priveste volumul de produse fara gluten comercializate pe AlimenteSpeciale.ro, reprezentanta companiei spune ca acestea reprezinta aproximativ 25% din vanzarile lunare, cererea si interesul pentru ele fiind tot mai mari de la un an la altul.

Produsele pentru alimentatie speciala si, in special, cele pentru intoleranta la gluten sunt importate in proportie foarte mare,  in Romania neexistand inca o capacitate de productie reprezentativa pe acest segment. Producatorii cu care noi colaboram sunt certificati fara gluten, astfel incat riscul de contaminare a alimentelor este zero, iar acest lucru poate fi vizibil mai ales in gradul de multumire al clientilor”, adauga Maria Martac.

Lansat in 2012, AlimenteSpeciale.ro este un magazin online specializat care comercializeaza o gama variata de alimente si suplimente nutritive destinate copiilor sau adultilor cu programe speciale de nutritie (alimente fara gluten, hiperproteice, dietetice, suplimenti energetici, produse bio, organice,  vegane, alimente fara lactoza sau iod etc.) sau interesati de un stil de viata cat mai sanatos.

Magazinul online face parte din portofoliul companiei locale Flama Invest, alaturi de magazinul online cu produse destinate copiilor, Bebikut.ro.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii