Creste interesul dezvoltatorlior pentru piata hoteliera


Noile proiecte mixte imobiliare planificate a fi livrate pe piata vor include si unitati hoteliere, pe langa spatii office/retail/rezidente.

Potrivit World Travel & Torurism Council, devoltatorii au inteles potentialul deosebit al sectorului hotelier din Romania si au inceput sa integreze in proiectele cu functiuni mixte si unitati hoteliere, se arata intr-un comunicat de presa al agentiei imobiliare Atisreal.

In Bucuresti sunt planificate astfel de structuri in ansambluri precum Sema Parc ( 400 camere de  4 stele), Dambovita Center (300 camere de 5 stele -proiectul Casa Radio), Baneasa Business&Technology Park (250 camere de 4 stele). Unitatile hoteliere livrate in aceste noi proiecte au ca tinta turismul de afaceri din Capitala.
Retelele hoteliere internationale  care intentioneaza sa intre pe piata romaneasca, fiind  interesate de potentialul pietei locale sunt Hyatt, Sheraton, Ritz-Carlton, estimandu-se ca segmentul de lux va avea o evolutie buna in urmatorii ani, similara cu a altor piete din Europa Centrala si de Est, in special Praga, Varsovia si Bratislava.

In momentul de fata, in Bucuresti predomina hotelurile de patru si cinci stele, care reprezinta 72,88% din capacitatea de cazare hoteliera a municipiului Bucuresti (7.396 numarul total de camere), procent explicat prin faptul ca in Capitala predomina turismul de afaceri. Numarul mic de hoteluri de trei stele (care reprezinta doar 21,70 % din hotelurile Capitalei) si al celor de doua stele este influentat, in mare parte, de lipsa turismului de tranzit, caracteristic acestui tip de hoteluri.

Conform World Travel & Tourism Council, in Romania se preconizeaza o crestere a contributiei turismului la PIB de la 5.8% (23,5 miliarde RON) in 2008 pana lala 7.0% (59,1 miliarde RON) in 2018. In urmatorii zece ani, potrivit estimarilor World Travel & Tourism Council, cererea pentru calatorii si turism va creste cu 13,45% anual.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

 


COMENTARII

hotel

valeria
este totul bine,sfaturile sunt binevenite si la obiect,dar daca eu caut la modul concret finantare hedge fund pentru a cumpara
un hotel de peste 3 mil.euro,la Mamaia,cum sa procedez?Deja sunt in asteptarea unui raspuns de peste 2 luni.Am toata documentatia pregatita,un contract cu o firma de intermediere dinRomania.Dar raspunsul definitiv intarzie neasteptat de mult!
Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine?Cel care vinde asteapta de la mine un raspuns,eu nu stiu ce sa raspund...Oare
asa de mult dureaza de obicei sau eu nu m-am orientat corect?Doresc finantare 100% este adevarat,acceptand si conditii de parteneriat,rambursare in 10 ani+interese.Este vorba de un hotel cu activitate de 12 ani,cu o pozitie si potential fantastic! Daca exista si o alta cale decat cea pe care am pornit eu,cineva ma poate indruma?
Multumesc