Crestere de 24% pentru Medicare Technics in S1 2009, fata de S1 2008


Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele au evoluat pe fondul majorarii numarului de proiecte medicale la cheie realizate si a cresterii vanzarilor de echipamente de imagistica.

Cifra de afaceri inregistrata de Medicare Technics in primul semestru al acestui an a fost de 3,4 milioane de euro, se arata in comunicatul de presa.

Primul semestru a reprezentat o perioada de consolidare a business-ului, in care am dus la indeplinire proiectele incepute si ne-am concentrat pe segmentul de imagistica in sectorul privat, unde am avut proiecte de extindere a unor clienti actuali. Concomitent, ne-am indreptat catre maximizarea resurselor interne si reducerea cheltuielilor nejustificate, conducand la cresterea profitabilitatii pentru companie”, spune Alin Patrascu, Director Executiv Medicare Technics.

Potrivit reprezentantilor companiei, segmentul de imagistica si proiecte medicale la cheie a contribuit cu 69% la valoarea totala a cifrei de afaceri din primul semestru. Segmentul de bloc operator si sterilizare s-a mentinut constant in 2009, contribuind cu 27% la cifra de afaceri.

Pentru acest an, Medicare Technics vizeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 17 milioane de euro, cu 12% mai mult fata de 2008.

Pentru a doua parte a anului, oficialii companiei estimeaza ca vanzarile isi vor continua tendinta ascendenta, bazandu-se pe “proiecte la cheie” de imagistica, aflate in “pipe-line”.

Am analizat oportunitatile de extindere a afacerii, avand planificate mai multe proiecte, a caror dezvoltare va fi accelerata in semestrul al doilea si care ne vor permite sa atingem o cifra de afaceri de 17 milioane de euro la sfarsitul anului. Ne vom pastra pozitia de lider pe piata si ne vom creste cota la 15% pe intreaga piata si la 24% pe segmentul privat de echipamente”, adauga Alin Patrascu.

Potrivit propriilor estimari, anul trecut, Medicare a fost liderul industriei, cu o cota de 14% pe intreaga piata si de 20% pe segmentul privat de echipamente.

Reprezentantii Medicare apreciaza ca piata de servicii medicale private se va mentine anul acesta la valoarea din 2008, respectiv 350 milioane de euro. Potrivit auditorului Espicom, este de asteptat ca piata totala de echipamente sa se contracte cu 1%, urmand sa atinga 110 milioane de euro in 2009. In cadrul acesteia, segmentul privat va ramane la valoarea de 75 milioane de euro, iar cel public va scadea cu circa 5%, la 35 milioane de euro, se mai arata in comunicat.

Alin Patrascu considera ca piata va fi marcata anul acesta de amanarea planurilor de extindere a marilor retele de clinici, la care s-ar adauga si un usor avant venit din partea retelelor mici care se vor concentra in principal pe deschiderea de locatii pentru diagnostic imagistic de inalta performanta.

Medicare Technics este furnizor de solutii medicale publice si private si distribuie echipamente medicale de varf la nivel mondial prin diviziile de imagistica, ORL si oftalmologie, echipamente pentru spitale si project management.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii