Cresteri semnificative pentru vanzarile prin aplicatiile mobile ale magazinelor online


    


Vanzarile online prin intermediul aplicatiilor mobile au crescut semnificativ in ultimii ani, se arata intr-un studiu realizat de shopify.com la nivel global si citat de Libero Events, organizatorul conferintei TeCOMM Cluj-Napoca. Dintr-un total de 100% vanzari inregistrate electronic, 50,3% din comenzi sunt realizate prin intermediul unui gadget mobil de ultima generatie, semn ca una dintre noile tendinte in eCommerce este cea de mobile.

In mediul online, pe langa structura site-ului, cosul de cumparaturi, uneltele utilizate, strategiile adoptate, campaniile si bugetul investit pana la transformarea din UX in CX si fidelizarea ulterioara a clientului, cifrele sunt definitorii. Povestea de succes a unui business este spusa, in mare parte, prin intermediul cifrei de afaceri.

Despre tendinta cresterii vanzarilor in online prin intermediul aplicatiilor mobile si smartphone-urilor se va discuta in cadrul celei de-a noua editii a evenimentului TeCOMM eCommerce Conference&Expo, ce va reuni in Cluj-Napoca, intre 25 - 26 octombrie 2016, peste 300 de proprietari de magazine online si profesionisti in comert online.
 

Cresteri de peste 55 % la comenzile magazinelor online, inregistrate de pe telefonul mobil
In 2016, comparativ cu 2015, ”comenzile inregistrate de pe telefonul mobil au crescut cu 55%. 40% din trafic vine de pe mobil”, spune  Mihai Patrascu, CEO evoMAG. De asemenea, din totalul comenzilor plasate online, 16% sunt efectuate prin intermediul unui telefon.

Mihai Patrascu se afla printre speakerii TeCOMM, unde se vor aborda subiecte precum cresterea numarului de comenzi efectuate cu telefonul mobil. Mihai are o experienta de peste zece ani in eCommerce, fiind pasionat de domeniul IT inca din perioada liceului. Dupa primii opt ani de activitate si cifre de afaceri de 50 de milioane de euro, el a reusit sa aduca evoMAG printre primii trei top playeri din domeniul comertului electronic romanesc si sa situeze brandul WatchShop, al carui proprietar este, in topul magazinelor ce comercializeaza ceasuri online. Cifra de afaceri evoMAG pentru anul 2016 este estimata la aproximativ 20 de milioane de euro.

Printre speakerii TeCOMM se numara si  Giacomo Summa, fondatorul aplicatie mobile de fashion Stylectcare va vorbi despre evolutia comertului electronic prin platformele mobile. Cu peste 1 milion de descarcari, aplicatia mobila Stylect a fost desemnata de Apple ca fiind printre cele mai bune aplicatii din 133 tari si printre cele mai bune aplicatii in Italia, Germania, Austria sau Polonia in 2014.

Pe langa prezentari si dezbateri incluse in agenda evenimentului, TeCOMM include si peste zece workshop-uri menite sa ajute participantii in dezvoltarea companiilor.
 

startups.ro sprijina evenimentul in calitate de partener media.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii