Cu afaceri de peste 26 de milioane de euro in 2014, iQuest intra pe noi piete in acest an


    


Compania iQuest, specializata in dezvoltarea de solutii şi servicii customizate de software, a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de 26,8 milioane de euro, in crestere cu peste 7% fata de anul anterior, si 15 clienti noi in portofoliu, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Segmentul de clienti cu cea mai mare crestere (69%) in cifra de afaceri a fost cel de Technology, urmat de Life Sciences, cu o crestere de 18% si Telecom, cu 14%.

In prezent, echipa iQuest numara peste 600 de oameni, iar compania doreste sa creasca numarul de specialisti pana la finalul anului si urmeaza sa isi mute sediul din Cluj-Napoca intr-o cladire de birouri cu o suprafata de peste 6.000 mp, amplasata in centrul orasului.

Anul trecut a insemnat patrunderea iQuest pe noi piete din Europa de Est - Polonia, Ucraina, Rusia, iar acest lucru a presupus si deschiderea unui nou birou la Varsovia, care sa sprijine strategia de extindere a companiei. De asemenea, pentru acest an, planurile de extindere a business-ului includ si discutii cu potentiali clienti din Asia.

In 2014, iQuest a continuat sa creasca investitiile in dezvoltarea de produse si solutii proprii sau pe platformele partenerilor. De asemenea, pentru a-si sustine pozitia in anumite industrii si domenii, compania a investit in specializarea angajatilor si in dezvoltarea unor noi competente, in vederea mentinerii unui avantaj competitiv pe piata. Anul trecut, portofoliul iQuest a crescut cu 15 clienti noi, majoritatea din verticale precum Technology sau Telecom.

"Ca in fiecare an, urmarim cresterea business-ului atat prin extinderea proiectelor in relatiile cu clientii traditionali, cat si prin patrunderea pe noi piete sau achizitionarea de clienti in zonele unde suntem deja prezenti. intregirea  portofoliului iQuest cu serviciile de integrare si dezvoltarea de produse proprii ne faciliteaza aceasta strategie”, spune Cornelius Brody, fondatorul iQuest.

Parteneriatele profesionale reprezinta, de asemenea, un atu al iQuest, compania reusind sa aduca un plus de valoare clientilor prin colaborarea cu unii dintre cei mai importanti jucatori la nivel global din anumite domenii specifice, cum este Big Data (Amazon, Pivotal) sau e-commerce (hybris).

Potrivit iQuest, cele mai cautate solutii IT pe plan local in 2014 au fost cele cloud, mobile si e-commerce, in timp ce, pe plan global, cele mai solicitate solutii au fost cele de tip Big Data si Analytics, Internet of Things/Machine-to-Machine, cloud si e-commerce.
 

Cresterea echipei si un nou sediu, in centrul orasului Cluj-Napoca
In prezent, iQuest numara peste 600 de angajati, cea mai mare echipa fiind cea din Cluj-Napoca, unde lucreaza aproximativ 380 de persoane. insa si centrele din Brasov, unde compania are peste 130 de angajati, Sibiu sau Craiova, cresc pe masura ce business-ul se dezvolta.

In ceea ce priveste pozitiile pentru care iQuest va recruta anul acesta, mixul de roluri este dat de nevoile de business si variaza si in functie de zona geografica. insa, pe langa pozitiile clasice pentru care a recrutat pana acum, in 2015 compania isi propune sa recruteze si pe pozitii care sa sustina actualul model de business, precum Business Analysts, Solution Architects, Business Developers si Project Managers.

Ceea ce diferentiaza iQuest in continuare pe piata profesionala de IT este faptul ca pune accent nu doar pe competentele tehnice ale angajatilor si pe dezvoltarea lor, ci pe un mix intre competente tehnice, soft skills si know-how in industrii specfice. Compania ia in considerare acest mix atat in politicile de recrutare, cat si in programul intern de Career Management. in acest sens, in 2015 compania isi propune sa extinda si sa rafineze programul iQuest University, care include toate experientele de invatare, atat la nivel tehnic, cat si la nivel de soft skills si cunostinte de business.

Anul acesta, compania isi va muta sediul din Cluj-Napoca intr-o cladire de birouri de clasa A, amplasata in centrul orasului, pe platforma fostei fabrici Flacara.

Suprafata totala a terenului este de aproximativ 18.200 mp, fapt ce va permite amenajarea unor spatii verzi generoase, birourile propriu-zise urmand sa ocupe in jur de 6.000 mp.
 

Cornelius Brody preia functia de Chairman of the Board, iar Jürgen Samuel devine noul CEO al iQuest
In contextul expansiunii geografice si al complexitatii business-ului, iQuest a considerat oportuna adaugarea unui plus de experienta manageriala si acordarea de putere decizionala Board-ului existent, care, incepand cu 1 ianuarie, valideaza strategia pe termen lung propusa de echipa executiva.

Astfel, Cornelius Brody, fondatorul iQuest, va prelua functia de Chairman of the Supervisory Board, din care mai fac parte si Octav Chicinas, Richard Roy si Sebastian Muller.

Ca urmare, noul CEO al iQuest va fi Jürgen Samuel, fost executiv in cadrul mai multor companii multinationale din domeniul tehnologiei, precum Sicap AG, Siemens IT Services, Oracle Germania sau Sony Germania.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii