Dan Pascariu: Pentru un antreprenor este importanta atitudinea fata de esec


Presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank spune ca un antreprenor nu poate avea un succes, daca n-a avut cel putin un esec.

El a mai spus, in cadrul conferintei "Antreprenor Start-up", organizata de revista Money Express si the group, ca in SUA un antreprenor are un succes la patru esecuri.

Dan Pascariu a mentionat ca un investitor din SUA i-a spus ca nu investeste intr-un antreprenor, daca n-a avut cel putin un esec, pentru ca daca n-a avut un esec, nu stie cum sa se raporteze la el.

"Companiile sunt constructii complexe, care-i tin la un un loc pe oameni, in functie de valorile lor. Lucrurile in viata sunt simple, complicate si complexe. Cand construiesti o firma trebuie sa te gandesti la lucrurile complicate si complexe. Un lucru complicat este managementul, iar un lucru complex este leadership-ul", a subliniat Dan Pascariu.

Presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit a adaugat ca un antreprenor trebuie sa stie cand sa dea drumul business-ului, pentru ca acea afacere sa creasca si mai mult.

"Alt lucru important este echilibrul. Toti am pornit cu acelasi numar de minute in viata. Daca faci ceva, nu poti face altceva, de aceea trebuie sa faci ceea ce te pricepi cel mai bine", a precizat Dan Pascariu.

El a mai spus ca este foarte bine ca oamenii sa incerce sa echilibreze viata profesionala, compania, cu cea personala, deoarece la un moment dat vor resimti acest dezechilibru.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii